NAKON POSJETE DODIKA

Demokratska partija socijalista pokreće inicijativu za smjenu Andrije Mandića

Posjeta Dodika naišla je na žestoke reakcije analitičara, jednog broja političara u Crnoj Gori, ali i građana koji ga po dolasku u Podgoricu izviždali

Milorad Dodik i Andrija Mandić. Facebook

Alen Bajramovic

27.2.2024

Nakon posjete predsjednika RS Milorada Dodika Crnoj Gori i susreta sa predsjednikom Parlamenta Crne Gore Predsjedništvo DPS-a danas je donijelo odluku o pokretanju inicijative za smjenu Mandića s ove pozicije. Ova informacija potvrđena je za portal "Avaza".

Posjeta Dodika naišla je na žestoke reakcije analitičara, jednog broja političara u Crnoj Gori, ali i građana koji ga po dolasku u Podgoricu izviždali i transparentima, pored ostalog, poručili "Putinovi poklisari nisu dobrodošli".

- Očigledno je da Dodik sa reputacijom predsjednika jednog entiteta u BIH kome su SAD uvele sankcije zbog korupcije i zlonamjernih aktivnosti u korist Rusije, dolazi sa zadatkom da prenese poruke Vladimira Putina njegovim saveznicima u Crnoj Gori. To što se ne zna ko ga je pozvao u posjetu i zašto ga Andrija Mandić prima u Parlamentu, a ne u svojoj partiji, znak je da Crna Gora ne ide ka zapadu i EU, nego u suprotnom smjeru - poručio je danas Abaz Dizdarević, potpredsjednik DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.