BANJSKO POLJE

Komšija o potrazi za nestalom djevojčicom: Tražili smo Danku, nismo mislili na tragove

Jedan stanovnik Banjskog polja je danas rekao da, iako je uvjeren da se djevojčica izgubila, sve više strahuje šta je prava istina

Danka: Peti dan potrage. Filip Krainčanić / Nova.rs

E. Ć.

30.3.2024

U Srbiji je nastavljena potraga za nestalom djevojčicom Dankom Ilić (2). Već peti dan se traga za djevojčicom koja je nestala u utorak oko 13:45 sati.

Jedan stanovnik Banjskog polja je danas rekao da, iako je uvjeren da se djevojčica izgubila, sve više strahuje šta je prava istina.

- Ovo je strašno. Ovo je mirno mjesto i nikome nije jasno šta se dogodilo. Kako su roditelji ispričali, djevojčica je nestala oko 2 sata, a to je razdoblje kada ljudi idu na posao ili se vraćaju, idu na stanicu čekati autobus, neko bi primijetio dijete.

Jedan komšija je vidio djevojčicu na putu, ali je mislio da je to unuka drugih komšija. Na rubu imanja te porodice, gdje upravo stoji policija, jedan je bazen, kao bara, koja je pokrivena muljem i travom. 

To izgleda kao da je ravna površina, uplašili smo se da dijete nije upalo tu. Međutim, policija je rekla da je pretražila to mjesto. Ja sam pošao tamo da pogledam, ali mi nisu dali da priđem - rekao je on za portal Nova.rs.

Dodao je da su, u želji da što prije pronađu nestalu djevojčicu, svi trčali naokolo. Kaže da niko nije razmišljao da možda tako uništavaju tragove koji bi policiji mogli pomoći u istrazi.

- Svi smo se podigli da pomognemo policiji, ali evo, peti je dan, a djeteta nema. Sad su svuda naši tragovi, ali to smo učinili iz najbolje namjere. Mislili smo da je možda dijete negdje upalo. Ima mnogo čudnih stvari, najvažnije je da se dijete nađe živo i zdravo - smatra on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.