JOŠ UVIJEK TRAJE POTRAGA

Austrijska policija objavila nove informacije o povezanosti Danke (2) i dvije Rumunke

Ono što pogoršava situaciju je da se gospođa koja je viđena na snimku ranije prijavila austrijskoj policiji

Danka: Gubi joj se svaki trag. Blic.rs

N. H.

4.4.2024

Austrijska policija rano jutros se oglasila novim saopćenjem o nestaloj Danki Ilić (2) i snimku dvije Rumunke, koje su dovedene u vezu s nestankom djevojčice, s obzirom da je s njima snimljeno dijete koje fizički podsjeća na djevojčicu iz Srbije.

Naime, austrijska policija isključila je bilo kakvu povezanost Rumunki sa snimka sa Dankom Ilić.

Ono što pogoršava situaciju je da se gospođa koja je viđena na snimku ranije prijavila austrijskoj policiji. Oni su je, prema njenim riječima, "samo poslali kući".

- Šta da kažem? U paklu sam od nedjelje! Bila sam u Velsu kada sam tokom noći primila nekoliko poruka da se snimak sa mojim likom dijeli na svim društvenim mrežama, na televizijama u Rumuniji i Srbiji i da se za mnom traga zbog nestalog djeteta.

Odmah sam u nedjelju otišla u policiju u Velsu i zatražio pomoć, ali su me poslali kući i savjetovali da se prijavim policiji u Beču u mom okrugu. Jučer sam otišla u policiju u 21. okrug, tražila sam da mi pomognu i zaštite mene, zaštite moje dijete i moju majku.

Upravo su me poslali kući. Danas je situacija postala alarmantna jer je moje lice bilo lako prepoznatljivo u svim medijima. Bila sam jako uplašena, nisam znala šta da radim. Obuzeo me strah da ću ostati bez posla - rekla je žena za "Kosmo".

- Ono kroz šta prolazim je strašno! Niko na svijetu ne može da shvati kakva je ovo noćna mora! Mogla sam nevina da stradam. Ja sam majka, saosjećam zbog djeteta iz Srbije i voljela bih da ga nađu. Ali ono što prolazim sa svojom majkom je isto tako zastrašujuće!

Sada je policija došla u moju kuću, sve sam im ispričala i na kraju su se izvinili za patnju koju sam pretrpjela. Zamolili su me da dođem sutra kod njih da potpišem protokol. Samo želim da ova priča ostane iza mene i da pokušam da je zaboravim - naglasila je mlada Rumunka za "Kosmo".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.