MLADIĆ IZ SJENICE

Austrija izručuje Srbiji osumnjičenog za ubistvo Nusreta: Ubio ga, pa tijelo bacio u bunar

Zečević je uhapšen u Austriji 21. februara na osnovu međunarodne potjernice koja je izdata od strane Višeg suda u Novom Pazaru

Destanović: Uhapšen u februaru. Facebook

E. Ć.

18.4.2024

Ministarstvo pravde Austrije odobrilo je izručenje Seada Zečevića, 27-godišnjaka iz Sjenice, Srbiji. On je osumnjičen za ubistvo Nusreta Destanovića (28) iz Tutina. 

Zečević je uhapšen u Austriji 21. februara na osnovu međunarodne potjernice koja je izdata od strane Višeg suda u Novom Pazaru.

On je osumnjičen da je 8. februara smrtno ranio Nusreta Destanovića oštrim predmetom, a zatim njegovo tijelo bacio u napušteni bunar u selu Međugor, u okolini Sjenice. Tijelo je pronađeno dva dana nakon zločina, što je pokrenulo opsežnu istragu i zahtjev za njegovo izručenje.

Nakon hapšenja u Austriji, Viši sud u Novom Pazaru je dostavio sve neophodne dokumente za izručenje Ministarstvu pravde Srbije, koje je dobilo zeleno svjetlo od svojih austrijskih kolega.

Osim Seada, istraga se odnosi i na E.DŽ. (19) iz Sjenice i E.H. (40) iz Novog Pazara, koji su također obuhvaćeni optužbama za povezanost sa ovim slučajem.

E.DŽ. je optužen za neprijavljivanje pripremanja krivičnog djela, dok se E.H. tereti za pomoć učiniocu nakon izvršenog djela.

U Srbiji očekuju da će izručenje Seada Zečevića uveliko doprinjeti razjašnjenju okolnosti pod kojima je izvršeno ubistvo, kao i eventualnom procesuiranju ostalih povezanih osoba, piše Sandžakdanas.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.