BLAGDANI

Vučić čestitao Vaskrs: Dan kada se sabiramo i promišljamo o vječnosti

Želim da sva iskušenja i izazove kojima je bremenito naše doba, ujedinjeni prevaziđemo u vjeri u trijumf života, dobrote, slobode i pravde

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić. RTS

N. Aj.

4.5.2024

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vjernicima, koji Vaskrs, najveći hrišćanski praznik, slave po Julijanskom kalendaru.

- Vaskrs je dan kada se sabiramo i promišljamo o vječnosti, duhovno se obnavljamo i radujemo sa porodicom i prijateljima jačajući tako iskonske vrline međusobne ljubavi i praštanja - napisao je Vučić.

Istakao je da vjeruje da će "i ovaj Vaskrs biti nepresušni izvor snage za naše slobodarske napore da damo najbolji odgovor velikim izazovima koji se postavljaju" pred Srbiju i srpski narod.

- Čestitajući praznik nad praznicima, želim da sva iskušenja i izazove kojima je bremenito naše doba, ujedinjeni prevaziđemo u vjeri u trijumf života, dobrote, slobode i pravde. Vaša Svetosti, želim Vam obilje uspjeha u plemenitoj i odgovornoj službi prvojerarha Srpske pravoslavne crkve i čestitam Vam Vaskrs tradicionalnim pozdravom: Hristos vaskrse! Vaistinu vaskrese" - naveo je Vučić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.