PRIZNAO NAKON 8 GODINA

Jeziv slučaj u Beogradu, pojavile se prve fotografije: Zakopao tijelo oca u kući gdje je živio kako bi primao njegovu penziju

Osam godina nakon što je B. D. nestao iz kuće u kojoj je živio, pronađeni su ostaci njegovog tijela.

Jeziv slučaj u Beogradu. Telegraf.rs

S. S.

28.5.2024

Muškarca B. D. (79) ni komšije koje žive u istom dvorištu u Ulici Tošin bunar u Beogradu nisu vidjele osam godina, a nisu ni slutili da se njegovo tijelo nalazi zakopano unutar kuće u kojoj je živio, a da tajnu o tome čuva njegov sin, piše Telegraf.rs.

Kako je za Telegraf.rs ispričala komšinica, od B. D. je čula za njegovog sina D. D., sina svog komšije vidjela je, kako je rekla, samo dva puta. Jednom dok je njegov otac još bio u kući i jednom nakon njegovog nestanka. Ipak, nije znala da je B. D. nestao. Kada je pitala za komšiju sa kojim je, kako ističe, imala sjajan prijateljski odnos, njegov sin joj je rekao da je njegov otac u Domu za stara lica.

- Rekla sam mu da bih baš voljela da ga vidim, ali je on odgovorio da mu je otac senilan i da ne prepoznaje ljude - rekla je komšinica.

Zemlja se izbacivala kroz prozor

Osam godina nakon što je B. D. nestao iz kuće u kojoj je živio, pronađeni su ostaci njegovog tijela.

O tome svjedoče i scene sa mjesta pronalaska tijela. D. D. tijelo oca nije zakopao u dvorištu, već u kući. Kako je rekla komšinica, policija je cijelo jutro bila u kući. U jednom momentu su izbacivali zemlju kroz prozor, da bi, naposljetku, iznijeli ostatke tijela iz kuće i zapečatili vrata. Niko nije želio da joj kaže šta se događa.

Podignut podni linoleum

Na licu mjesta vidi se upravo to. Ispod malog, nisko postavljenog prozora je gomila zemlje. U unutrašnjosti kuće vidi se nekoliko ormara, sobni bicikl i podignut podni linoleum ispod kojeg je u podu iskopana rupa, u kojoj je D. D. zakopao oca.

Mjesto na kojem je zakopano tijelo otkriveno je tako što je D. D, u pratnji dva branioca, došao u prostorije Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu i ispričao šta je uradio. Rekao je da je oca sahranio u unutrašnjosti kuće tokom 2016. godine i da je to uradio sam, ističući da je njegov otac umro prirodnom smrću, a da smrt oca nikom nije prijavio kako bi nastavio da podiže njegovu penziju, za šta je odranije imao ovlaštenje.

On je u potpunosti priznao izvršenje krivičnog djela, te je na taj način policija došla do kuće i tačnog mjesta u njoj na kojem je čovjek bio zakopan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.