BEOGRAD

Uhapšen i drugi napadač na Đorđa Mijatovića: U pratnji advokata predao se policiji

Pokojni Đorđe Mijatović, koji je živio u zgradi u blizini parka u kom se zločin dogodio, mlađi je brat Vojina Mijatovića, ministra u Vladi BiH

Mijatović: Pretučen nasmrt. Nova.rs

Z. K.

28.5.2024

Drugi maloljetnik koji se sumnjiči da je sa šesnaestogodišnjakom učestvovao u ubistvu Đorđa Mijatovića u nedjelju na Voždovcu, efikasnim radom policije i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, identificiran je i uhapšen. 

Teško ubistvo

Kako Kurir saznaje, on se predao u pratnji advokata i roditelja, i obojica maloljetnika bit će procesuirana za teško ubistvo.

Podsjetimo, napadač na Đorđa Mijatovića star 16 godina jutros je poslije hapšenja saslušan pred sudijom za maloljetnike Višeg suda, poslije čega je Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo da mu bude određen pritvor.

Pritvor je predložen da ne bi uticao na svjedoke koji će tokom istrage biti saslušani, zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao da ponovi krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti, potvrđeno je za Kurir iz Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Kako je Kurir pisao, po nalogu tužilaštva policija je brzo identificirala dvojicu maloljetnika za koje se sumnja da su u parku brutalno pretukli i nanijeli teške povrede glave Đorđu Mijatoviću, koji je nekoliko sati kasnije preminuo.

Brutalno ga pretukli

Pokojni Đorđe Mijatović, koji je živio u zgradi u blizini parka u kom se zločin dogodio, mlađi je brat Vojina Mijatovića, ministra u Vladi Bosne i Hercegovine. 

Prema nezvaničnim informacijama, Mijatovića je napala grupa maloljetnika koja je, kako su ispričale komšije, prethodno maltretirala njegovog sina. Navodno, brutalno su ga napali i pretukli, a on je zadobio teške povrede glave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.