JOŠ NIJE LOCIRAN

Ovo je Nikšićanin osumnjičen za silovanje djevojke: Pobjegao policiji nakon potjere

Svojevremeno dovođen je u vezu sa švercom cigareta iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu

Ranko Radulović. Vijesti.me

B. C. / Vijesti.me

prije 3 dana

Policija još nije locirala i uhapsila Nikšićanina Ranka Radulovića, osumnjičenog za silovanje dvadesettrogodišnje djevojke, za kojim tragaju od 24. juna.

Iz Uprave policije tog dana saopštili su da im je Radulović pobjegao dok su pokušavali da ga zaustave.

Pobjegao preko trotoara

Odgovarajući na pitanja Vijesti kako je došlo do toga i da li su policajci, kako je to tvrdio izvor iz te bezbjednosne institucije, upotrijebili vatreno oružje, iz Uprave policije saopštili su da im je Radulović pobjegao automobilo preko trotoara.

- Službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, preduzimajući mjere i radnje na lociranju i lišenju slobode lica za koje ste izrazili interesovanje - R. R., primijetili su ovo lice u ulici Josipa Broza Tita u tom gradu, koje je upravljalo vozilom. Njemu je od strane policijskih službenika izdat jasan znak da se zaustavi, nakon čega je on, koristeći površinu trotoara, izbjegao mjesto zaustavljanja, te se velikom brzinom udaljio sa lica mjesta i dao u bjekstvo ka periferiji grada, gdje je vozilo ostavio i nastavio kretanje pješice.

Tokom potjere i pretrage terena policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić nisu upotrebljavali vatreno oružje niti bilo koje drugo sredstvo prinude, tvrde iz Uprave policije.

Istog dana kada im je taj Nikšićanin pobjegao, iz te bezbjednosne institucije kazali su da im je jedna ženska osoba prijavila da je silovana, te da su nakon toga preduzeli “intenzivne aktivnosti na terenu i prikupili potrebna obavještenja”.

- Sa događajem je upoznat tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podogorici po čijem je nalogu, a po naredbi Višeg suda u Podgorici, izvršen pretres prostorija koje koristi lice R. R. Nakon povratnog informisanja o preduzetim radnjama, postupajući tužilac je kvalifikovao krivično djelo silovanje i naložio da se R. R. liši slobode- saopštili su tog dana iz Uprave policije.

Istakli su da je protiv Radulovića Višem državnom tužilaštvu u Podgorici podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo silovanje.

Ko je Radulović?

Radulović je više puta osuđivan za teška krivična djela, među kojima i za ubistvo, napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti - zatvorskog čuvara...

Hapšen je zbog iznude, zelenašenja, prenošenja oružja, stvaranja kriminalne organizacije, prijetnji advokatu...

Svojevremeno dovođen je u vezu sa švercom cigareta iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.

Pred podgoričkim Višim sudom odgovara zbog stvaranja kriminalne organizacije koja je planirala nekoliko ubistava.

Na listi za odstrijel te kriminalne grupe, čije vođe su prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva Radulović, Kotoranin Igor Vukotić i Erogen Brajović iz Skadra, bili su i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i njegov sin.

Ranka Radulovića, Brajovića, Vukotića, Željka Radulovića, Zlatka Matanovića, Stefana Perovića, Nikolu Mandića, Stefana Radulovića, Luku Radulovića, Radoša Petrušića, Darka Vickovića, Ratka Martinovića, Radivoja Preradovića, Nenada Luburu, Ivana Todorovića, Miladina Dedovića, Milovana Peruničića, Željka Matijaševića i Nikolu Mršića, SDT sumnjiči da su članovi tri kriminalne grupe odgovorne za više počinjenih, ali i za planiranje nekoliko ubistava.

Prema navodima optužnice, Ranko Radulović je od 2016. do sredine 2018. godine osnovao kriminalnu grupu koja je planirala ubistva Katnića i njegovog sina, braću Marka i Vladimira Vilotijevića iz Nikšića, Novljanina Duška Roganovića. Na njihovom spisku navodno su bili i bivši tajni agenti Zoran Lazović i Duško Golubović, nekadašnji policijski funkcioner Duško Koprivica i njegov sin Strahinja. Radulovićevu kriminalnu grupu SDT sumnjiči i za pokušaj ubistva Novljanina Duška Roganovića.

Tužilaštvo tvrdi da je Radulović ubistva dogovarao sa jednim od navodnih vođa škaljarskog klana Igorom Vukotićem, koji je u bjekstvu i sa Brajovićem koji nije dostupan crnogorskim pravosudnim organima.

Crnogorsko tužilaštvo sumnja da je grupa koju je organizovao Brajović djelovala do juna 2018. godine, a on je navodno planirao izvršenja krivičnih djela, kao organizator davao naloge za izvršenja, finansirao njihove akcije... Navodno, Brajović je naredio ubistvo Vjekoslava Lambulića, koji je u februaru 2018. uspio da izbjegne smrt.

Motiv za likvidaciju Lambulića SDT nalazi u krvnoj osveti, jer Brajović navodno sumnja da iza ubistva njegovog brata od strica Aleksandra Brajovića stoji upravo Lambulić.

SDT u tom predmetu ima zaštićenog svjedoka čije je kodno ime Jadranko Jonski, a koji je istražiteljima do detalja ispričao ko su bile mete kriminalnih grupa iz Nikšića, Kotora i Skadra, koga su pratili, čija ubistva planirali...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.