BIH

Nakon izbora Vlada KS povećava cijene grijanja!

Preko leđa građana prebijaju se dugovanja

Autor:A. Na.

17.8.2014

 

Vlada Kantona Sarajevo, nakon izbora u oktobru, bit će prinuđena da građanima KS poveća cijene grijanja. Kako je u Vladi potvrđeno za "Dnevni avaz", taj korak je neminovan, jer zbog nagomilanih lančanih dugovanja preduzeća, "Sarajevogas" nije u mogućnosti redovno izmirivati svoje račne dobavljačima, odnosno "BH-Gasu".

Zbog te činjenice, uskoro će početi problemi za skoro pola miliona Sarajlija, jer Vlada nema novca za izmirenje tekućih računa i dugova prema "BH-Gasu". Prošla sezona bila je vrlo teška, a kako saznajemo, ova bi mogla biti mnogo gora, jer je budžet prazan.

Zato je za normalno snabdijevanje plinom "Toplana", odnosno građana grijanjem, neophodno povisti cijene grijanja ili osigurati novac u budžetu.

- Povećavanje cijena komunalija je nepopularan potez za svaku Vladu KS. Zato ova sadašnja nije imala političke volje da to uradi, jer je izborna godina! Zato će čim prođu izbori doći do povećanja cijena komunalije. To je neminovno. Drugo rješenje je nastaviti s kreditnim zadužnjima, što agoniju samo produžava - kazao je naš izvor iz Vlade KS.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.