BIH

Bosić: Očekujemo dva člana u Domu naroda BiH

POLITIKA Zasjedao Glavni odbor Srpske demokratske stranke

Autor:V. STEVANOVIĆ

30.11.2014

Srpska demokratska stranka (SDS) očekuje da će imati dva člana u Domu naroda Parlamenta BiH, potvrdio je jučer novinarima predsjednik ove stranke Mladen Bosić u pauzi zasjedanja Glavnog odbora (GO) u Istočnom Sarajevu.

Kandidatske liste

On je naveo da je na sjednici GO SDS-a donesena odluka o kandidatskim listama za biranje članova Doma naroda BiH iz RS, kao i za Vijeće naroda RS.

- Mi želimo promjene i u RS i u BiH te, ukoliko dođemo u situaciju, otvorit ćemo borbu protiv kriminala i korupcije, a to u bilo kakvoj koaliciji s Miloradom Dodikom i SNSD-om nije moguće - naglasio je Bosić.

Prema njegovim riječima, SDS je dobio glasove od građana da brani njihove, a ne interese Dodika i SNSD-a.

Dovedeni u blato

- Mi ćemo tu svoju dužnost ispuniti ukoliko uđemo u vlast na nivou BiH i da otkočimo procese koji su proteklih godina namjerno zakočeni. Svi smo dovedeni u blato, iz koga nema izlaza ukoliko ostane stara struktura vlasti - napomenuo je on.

Podsjetio je da SDS ima koalicioni dogovor sa SDA i DF-om, koji je na snazi, i očekuje 9. ili 10. decembra, na prvoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta BiH, da će biti jasno kako će ići formiranje vlasti na nivou države.

Cvijanović još veći problem za RS

Bosić je posebno naglasio kako će „RS ući u još veći problem ukoliko Željka Cvijanović (SNSD) bude ponovo predsjednik Vlade RS“.

- To će biti Vlada direktnog kontinuiteta koja je odgovorna za ovakvo stanje u RS i s njom se ne mogu očekivati nikakve promjene nabolje - napomenuo je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.