LIFESTYLE

Uz Google Street View od sad uživajte u ljepotama daleke i egzotične Južne Afrike

Doživite afrički safari

Autor:(Dž. Č.)

9.3.2016

Ukoliko vam treba kratki predah od stvarnosti, Google Street View je pravo mjesto za vas.

Za mnoge od nas, odlazak na safari u Južnu Afriku, može biti samo san. No, zahvaljujući Google Maps-u, tačnije njegovoj Street View funkciji, sada možemo biti korak bliže ostvarenju tog sna.

Iako to nije isto kao izdvojiti vremena i novaca za dalek put te doživjeti takvu čaroliju uživo, ipak možemo uživati u čarima safarija, i to iz svoje udobne zone, koja se zove kauč ili krevet.

A ova funkcija nas može odvesti od Table planine u Cape Townu, ravnog vrha s kojeg "puca" pogled na grad, do Golden Mile-a u Durbanu, koji čine pješčane plaže, koje ostavljaju bez daha, prenosi Index.

Naime, Google je "propješačio" Mzansi regijom te njome odlučio provesti i svoje korisnike, koji ne mogu drugačije doći do spomenutog odredišta, pritom obuhvaćajući krajolik, ali i bogat životinjski svijet.
 
Sve što trebate učiniti jest otvoriti Google Street View te uživati u ljepotama daleke, egzotične Južne Afrike.
 
- Posjetom Nacionalnom parku Kruger na Google karti, možete vidjeti neke od njegovih veličanstvenih stanovnika, kao da ste doista tamo. Bacite pogled na nosoroge, slonove i bizone, koji svaki radi svoje uobičajene dnevne aktivnosti. Možda primijetite i leoparde, koji često ostanu nevidljivi za turiste, ali i lokalno stanovništvo - otkrivaju iz Google-a.
 
Zakoračite i vi u ovaj virtuelni svijet na linku OVDJE.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.