LIFESTYLE

Xiaomi Mi Note 2 imat će zakrivljen ekran?

Po uzoru na Samsungove Galaxy Edge modele

(D. K.)

15.3.2016

Prošlo je nešto više od godinu dana kada se pojavio prvi Mi Note, koji je svojim izvedbama oduševio. No, ono što donosi Xiaomi Mi Note 2 mnoge će natjerati na kupovinu. Navodno će imati zakrivljene “bokove”, kao Samsungovi Galaxy Edge modeli.

Prema najavama, novi će Xiaomi Mi Note 2 biti moćna mašina koja će se moći mjeriti s najboljima. Na kupovinu će vas natjerati jednostavno zato što će biti osjetno jeftiniji, a možda i bolji od spomenute konkurencije, nešto slično kao što je to slučaj s trenutno aktuelnim i totalno moćnim Xiaomi Mi 5 smartfonom.

Zanimljiva i navodno vrlo pouzdana informacija pojavila se prije nekoliko sedmica u južnokorejskim medijima, a kaže kako će Samsung svoj dvostruko zakrivljeni Super AMOLED ekran prodavati određenim kineskim kompanijama. Nedugo nakon toga pojavio se Vivo Xplay 5 na službenom eventu sa dvostruko zakrivljenim 5,43 inčnim Super AMOLED ekranom Quad HD rezolucije od 2560x1440 tačaka. Sljedeći koji bi ga mogao utjeloviti je upravo ovaj model - Xiaomi Mi Note 2.

O novom kineskom phabletu se za sada ne zna puno, no za očekivati je kako će imati veći ekran od Xplay 5, možda kao prvi Xiaomi Mi Note koji je imao 5,7 inčni ekran.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.