LIFESTYLE

U ovom gradu policija će pisati kazne za "blejanje" u mobitel!

Opasnost u saobraćaju

Autor:(A. Vr.)

5.4.2016

 

"Ometano hodanje" sve se više spominje kao rastući problem širom svijeta jer izgleda da jednostavno ne možemo odmaknuti pogled od svojih mobitela, piše indy100.

Moguće je da ste i sami primjetili kako se češće zabijate u stvari i druge ljude sada kada niste u stanju odlijepiti oči od malog plavog ekrana, a stručnjaci tvrde kako bi problem mogao biti i smrtonosan.

U stvari, broj smrti pješaka u Sjedinjenim Državama raste. Jedanaest posto svih smrtnih slučajeva 2005. uključivao je pješake, dok je u 2014. taj broj narstao na 15 posto.

U Havajima se trenutno donosi zakon po kojem bi se oni koji prelaze cestu dok koriste mobitel globili s 250 dolara, dok je predstavnica u parlamentu države New Jersey predložila potpunu zabranu slanja i čitanja poruka pješacima koji su u pokretu.

Mjera koju je predložila Pamela Lampitt rezultirala bi potpunom zabranom hodanja dok pišemo SMS poruke. Prijestupnici bi bili kažnjeni s 50 dolara ili do 15 dana zatvora, ili oboje.

“Pješaci koje ometa slanje poruka, poput ometanih vozača, predstavljaju potencijalnu opasnost kako za same sebe, tako i za vozače na cesti”, izjavila je Limpitt.

“Osoba koja prelazi cestu dok je usredotočena na svoj smartfon predstavlja jednaku opasnost vozačima kao i osoba koja prelazi na neoznačenom mjestu i trebala bi biti barem podjdnako kažnjena”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.