LIFESTYLE

Sony ne namjerava da napravi PS Vita nasljednika koji bi se takmičio sa Switchom

Avaz.ba

26.9.2017

Sony Interactive Entertainment predsjednik Andrew House vidi handheld tržište kao "limitirano" u današnje vrijeme pametnih telefona i tableta.

Govoreći za Bloomberg, on je odbacio mogućnost da Sony uđe u takmičenje sa Nintendom u ovom specifičnom gaming segmentu. House je rekao da "ako izuzmemo Aziju, Sony handheld gaming više ne vidi kao priliku na tržištu."

“Za iskustvo koje nudi PS Vita, jednostavno više ne postoji veliki zahtjev gamera,” House je nastavio. “Životni stil koji danas svi vodimo, u kome je smarthphone velik i značajan element, ključni je faktor za ovu promjenu koja se dogodila u posljednje vrijeme,” ocjenio je House.


Prvi čovjek PlayStation divizije takođe, bez obzira na ogroman uspjeh Switch konzole, smatra da to ne može da se poredi sa PS Vitom.

- Nintendov uređaj je hibridne prirode, oni imaju svoj pristup i strategiju i to je odlično.

Bloomberg takođe piše i da je House rekao kako Sony ne smatra da uspjeh Switcha loše utiče na PS4 prodaju, već naprotiv. “Od kako je Switch lansiran, to je cijelu gaming industriju povuklo na gore," rekao predsjednik Sony Interactive Entertainmenta.

Dok Vita i dalje dobija limitiranu podršku na tržištima Azije, a po koji naslov se provuče i na zapadu, čini se da je to ipak posljednji pokušaj Sonyja u handheld svijetu. Kako je House na kraju dodao: "Mi ostajemo fokusirani na gaming iskustva kao i druge vidove zabave, koji su fokusirani oko TV uređaja u vašem domaćinstvu.”

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.