IZLAZI U MARTU

Objavljeni detalji i fotografije telefona naredne generacije OnePlus 9

Telefon je fotografisan u srebrnoj boji, ima ažuriran sistem kamera na poleđini

Izgled OnePlus 9. PHONE ARENA

A. V.

14.12.2020

Sajt PhoneArena je došao do serije fotografija koje uživo prikazuju OnePlus telefon naredne generacije - OnePlus 9 5G.  

Fotografije je poslao anonimni izvor, a njihovu autentičnost su potvrdili kontakti sajta kao i pouzdani dojavljivač Max Jambor, prenosi Benchmark.rs.

Telefon je fotografisan u srebrnoj boji, ima ažuriran sistem kamera na poleđini. Kamera modul se sastoji od dva velika senzora i mnogo manje treće kamere, pored uobičajenog LED blica. OnePlus je u ovaj predproizvodni sistem kamera dodao i "Ultra Shot" brendiranje.


Izgled OnePlus 9. PHONE ARENA

S prednje strane, OnePlus se odlučio za ravan ekran sa punch-hole otvorom. Displej ima veličinu od 6.55 inča, a potvrđena je podrška za 120Hz osvježavanje i HDR sadržaj. Rezolucija ekrana je 2400 x 1080p (Full HD+), a odnos stranica je 20:9.

OnePlus 9 ima metalni okvir, koji je najvjerovatnije kreiran od aluminijuma. S gornje strane okvira se nalazi mikrofon, dok su dole smješteni USB-C port i zvučnik, kao i slot za SIM kartice.

Kada su u pitanju specifikacije, čipset kodnog imena Lahaina je zapravo novi Qualcomm Snapdragon 888. Tu je i 8GB RAM-a i 128GB skladišnog prostora, proširovog preko microSD kartice. Operativni sistem je Android 11, a sve napaja 4500mAh baterija.

Uređaj se na tržištu očekuje u martu naredne godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.