LIFESTYLE

Zastrašujuća lovina: Slučajno "upecali" golemog monstruma

"Divovska riba" od dvije tone

(N. K.)

6.8.2014

 

Kineski ribar Cai Chengzhu mora da je pomislio kako mu se nasmiješila sreća kada je iz svoje mreže izvukao pravu lovinu - "divovsku ribu" od dvije tone. Prema svemu sudeći, nesvjestan da se radi o zaštićenoj i ugroženoj vrsti, kitopsini, kapetan ribarske brodice odlučio je svoju lovinu ukrcati na kamion i odvesti je na tržnicu.

 

Prema izjavi koju je dao jednoj kineskoj televiziji, tamo je kitopsinu mislio prodati u protuvrijednosti od deset od 2.500 eura. Ipak, u tome su ih zaustavili službenici ribarskog društva iz Fujiana.

 

 

- Moji kolege i ja smo povlačili mrežu iz mora kada smo primijetili veliku rupu sa strane. Vjerujemo kako je divovsko biće probilo mrežu i ušlo u nju kako bi pojelo ribu koju smo ulovili - ispričao je ribar, prenosi jutarnji.hr.

- Kitopsina je probala pobjeći iz mreže, ali je nakon nekog vremena uginula, tako da smo je odlučili zajedno s ostalim ulovom odnijeti na tržnicu, jer je bila šteta baciti je kad je već mrtva - rekao je Chengzhu.

 

 

Kitopsina je inače zaštićena vrsta u Kini te je nezakonito trgovati njom. Može doseći dužinu od 5,5 do deset metara, a ova koju su ulovili ribari bila je duga oko 4,5 metara tako da se radilo o još uvijek mladoj kitopsini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.