LIFESTYLE

Uhvaćena kišna banda: Pogledajte kako ih je policija uhvatila na nevjerovatan način!

Odnijeli preko 100.000 maraka

(N. K.)

7.3.2015

Inspektori koji su istraživali učestale pljačke pošti otkrili su da razbojnici poslovnice obijaju samo kada pada kiša. Zato je prvog kišnog dana provalnicima postavljena zasjeda, i to je urodilo plodom.

Uhapšeni su G.A. (30), S.Đ. (27), M.S. (34) i E.M. (25). Oni su od novembra 2014. do marta opljačkali 20 pošti i odneli ukupno 6,5 miliona dinara (105.000 KM).

Uhvaćeni su nakon posljednjih pljački dvije pošte u Surčinu i Petrovčiću. Tada su iz kase odneli 354.000 dinara.

Problem za policijske inspektore je rastao kada je ova banda za pet mjeseci opljačkala pošte u Beogradu, Pančevu, Kovinu, Smederevu, Smederevskoj Palanci i Staroj Pazovi.

- Tražili smo neki detalj koji bi ih otkrio. Mjesecima smo analizirali svaku poštu, pljačku, tražili sitnicu koju ponavljaju i pokušali da odemo korak ispred njih. Jedan od inspektora je poslije duge analize otkrio da uvijek pljačkaju kada pada kiša. Napravili smo mobilne ekipe, postavili smo zasjede i čekali smo prvi kišni dan. I taj detalj se ispostavio kao ključni, jer su sljedećeg dana kada je satima padala kiša opljačkali dvije pošte. Uhapšeni su poslije pljačke, s novcem i alatom, kaže izvor Kurira.

Inspektori su ubrzo shvatili zbog čega su pljačkaši birali kišne dane.

- Nosili su dosta alata i postojala je velika opasnost da ih neko vidi. Zato su se krili pod kišobranima i prolazili neopaženo. Njihov adut je bio i to što prolaznici po kiši manje pažnje obraćaju na ljude koje sreću. Poslije pet mjeseci riješen je ovaj slučaj, uhvatili smo ih s plijenom i alatom, što su izuzetno jaki dokazi s kojima će tužilac pred sud. Bili su ležerni i sigurni da ih nećemo uhvatiti, pa su macolu držali u automobilu, objašnjava inspektor MUP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.