LIFESTYLE

STRAVIČNO Ubio i zakopao ženu u svojoj ćeliji, a zatim na istom mjestu oženio drugu!

Bolivijac već služio kaznu od 30 godina zatvora zbog ubistva

Autor:(A. Vr.)

15.4.2016

 

Bolivijac je već služio kaznu od 30 godina zatvora zbog ubistva bivše djevojke kada je navodno počinio i drugo ubistvo, prenosi Mirror.

Zatvorenik koji je ubio svoju bivšu suprugu te zakopao njeno tijelo u svojoj ćeliji uspio je skrivati taj zločin punih 18 mjeseci, priznala je bolivijska policija.

Marco Antonio Ramirez već je služio 30 godina zatvorske kazne zbog ubistva bivše djevojke u najvećem zatvoru u zemlji, Palmasola, kada je navodno počinio još jedno ubistvo.

Prošle sedmice su vlasti otkrile ostatke njegove bivše supruge i majke dvoje djece Kenie Hidalgo Cespedes (39), zakopane ispod betonskog poda njegove ćelije.

Vjeruje se kako je Ramiraz, bivši inžinjer, ubio ženu negdje oko decembra  2014. kada je bio zadnji put da se njena porodica čula s njom. Cijelo su vrijeme mislili kako radi u Čileu te da je jednostavno prestala održavati kontakt.

Ramirezov kolega u ćeliji rekao je kako mu je pomogao da se riješi tijela te da mu je obećan novac ako ostane tiho. Ali kada Ramirez nije platio, zatvorenik je sve ispričao šefovima zatvora koji su sada suočeni s neugodnim pitanjima da kako tako dugo nisu ništa primjetili.

Ova priča dobila je još jedan bizaran detalj kada je još jedna žena došla i utvrdila kako je Ramirezova druga supruga.

Ángela Jiménez Morán (35) je rekla kako je upoznala Ramireza u zatvoru u januaru 2015. godine, te da su se na kraju i vjenčali u onoj istoj ćeliji u kojoj je bila zakopana prva supruga.

Tvrdi kako nema pojma o tome ubojstvu te da nema ništa s tim zločinom.

“Nikada u njemu nisam primjetila ni najmanje sklonosti nasilju”, rekla je Morán. “Nikada nisam od njega doživjela nikakvu agresivnost. Ne mogu reći ništa loše o njemu. U vezi mrtve žene, ne mogu reći ništa niti o njoj jer ju nisam poznavala, a on mi nije previše govorio o njoj.”

“Kako je moguće da neko uđe u zatvor i ne izađe a da to niko ne primjeti? Netko bi trebao odgovarati za ovo”, rekao je Rolando Cespedes, brat ubijene žene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.