SRBIJA

Svjedok se nije pojavio na suđenju pa sutkinja išla da ga traži

Mjesecima je pokušavala da sudskim putem i dopisima pribavi adresu građevinskog inspektora Gradske uprave

Sud: Nisu mu uspijevali uputiti poziv za ročište. Večernje novosti

Avaz.ba

20.10.2018

Nevjerovatan slučaj desio se u Smederevu. Sutkinja Osnovnog suda u Smederevu Anka Nikodijević, poslije više neuspjelih pokušaja da dobije adresu svjedoka da bi mu Sud uputio poziv za ročište, otišla je da ga sama traži.

Mjesecima je pokušavala da sudskim putem i dopisima pribavi adresu građevinskog inspektora Gradske uprave. No, iz lokalne samouprave, uz odugovlačenje, dobivala je odgovor da je inspektor na bolovanju i da nemaju njegovu adresu pa se zato pješice zaputila u Gradsku upravu.

- Otišla sam da bih dobila adresu, jer je Sud više puta odgađao ročišta. U Građevinskoj inspekciji rekli su mi da se nisam trebala njima obraćati nego Kadrovskoj službi ili načelnici Gradske uprave - navela je sutkinja u zvaničnom dopisu organu lokalne samouprave.

Iako su državni organi dužni da Sudu dostave tražene podatke, ostaje pitanje zbog čega se sutkinja nije obratila policiji. Prema saznanjima, Nikodijević je željela ubrzati slučaj i izbjeći uobičajene, duge procedure dopisivanja između državnih organa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.