PREDRASUDE

Roditelji se odrekli 19-godišnje kćerke kad su saznali da je gej

Ona je odbila ispisati se s fakulteta i našla se bez doma i bez novca

Roditelji se odrekli: Nakon što su saznali da je lezbijka. Twitter

Index.hr

22.11.2018

Roditelji iz SAD odrekli su se 19-godišnje kćerke nakon što su saznali da je lezbijka.

Studentica ekonomije Emili Šek (Emily Sheck) našla se u teškim problemima kada su njeni roditelji saznali da preferira djevojke. Bili su toliko uznemireni da su joj postavili ultimatum - mora se ispisati s fakulteta i ići na "konverzijske terapije" ili je neće više uzdržavati. 

Emili je odbila ispisati se s fakulteta i našla se bez doma i bez novca, a kako piše "Metro", njen otac čak je skinuo registracijske tablice s njenog automobila kad su on i njegova žena doznali seksualne preferencije svoje kćeri, nakon što su je vidjeli s djevojkom u avgustu.


Ubrzo nakon toga njen otac otišao je na Univerzitet "Canisius" u Bafalu, gdje ona studira uz pomoć parcijalne sportske stipendije, i uručio joj sve lične stvari, uključujući odjeću, fotografije i rodni list.

Emili je za "Buffalo News" otkrila da je dobila poruku od mame u kojoj je pisalo da je "gotova s njom". 

- Odsad možeš se proglašavati nezavisnom. Prepuštena si sama sebi. Molim te, nemoj kontaktirati nas ni svoje rođake... Jer mi se gadiš - pisalo je u ostatku poruke.

Jedna od Emilinih prijateljica Grejs Hausladen (Grace) odlučila je pokrenuti "GoFundMe" kampanju kako bi joj pomogla. Iako je cilj bio prikupiti 5 hiljada, dosad je donirano više od 100 hiljada dolara (više od 100 hiljada maraka).

Iako je mislila da zbog toga neće više moći primati stipendiju, i sa sveučilišta su Emili izašli ususret i poručili da će joj pomoći kako god mogu.

U očajničkom pokušaju da zaustave kćerku u onome što jest, Emilini roditelji omogućili su joj da dobije podršku i ljubav koju je trebala, ali ne od njih, nego od sasvim nepoznatih ljudi kojima se njene preferencije ne gade.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.