SRBIJA

Drama na Novom Beogradu kada je djevojka krenula izaći iz lifta: Zamalo da poginem

Žena se vozila sa višeg sprata nebodera do prizemlja i sve je djelovalo uredu

Telegraf.rs

10.6.2019

Novobeograđanka je postavila na Twitteru snimak sigurnosne kamere dok se vozila u liftu. 

- Za malo da poginem danas. Novobeogradski liftovi su potpuno "sigurni". Srećom, pa sam bila ja, a ne neka majka s djetetom - napisala je u opisu postavljenog snimka.

Žena se vozila s višeg sprata nebodera do prizemlja i sve je djelovalo uredu.

Kada je lift stigao u prizemlje, žena je krenula izaći iz njega, ali je u istom djeliću sekunde lift krenuo ponovo prema gore, dok ona drži otvorena vrata u prizemlju.

- U trenutku kad sam izlazila, mislila sam da mi se zavrtjelo u glavi jer ništa nisam jela, a onda sam se okrenula i bila šokirana, blago rečeno... - napisala je ova žena.

Lift se, vjerovatno, ne bi pokrenuo sve dok nije izašla i oslobodila gazište, ali mogla joj je tako stradati noga, da ostane smrvljena između dva sprata u iskoraku, a kako je i sama rekla, mogla je biti i neka majka s djetetom!

Vjerovatno je da je na ovom liftu bio pokvaren kontakt na vanjskim vratima, pa se kabina pokrenula čim je žena iskoračila, odnosno oslobodila gazište, iako su vanjska vrata bila otvorena.

Ali, horor se nastavlja, na svu sreću, sada bez putnika u liftu. Lift je krenuo ka 20 spratu, bez zaustavljanja, sve većom i većom brzinom. Umjesto da stane na posljednjem spratu, on je nastavio još više od metra pa svom silinom i udario u plafon. Sve se zatreslo, odvalio se malter, a domar koji je čuo prasak odmah je istrčao da vidi šta se dogodilo i pogledao jezivi videosnimak.

Da stvar bude gora, žena sa snimka tvrdi da je lift relativno nov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.