LUKSUZNO UTOČIŠTE

Kompleks u obliku gnijezda za bijeg od stvarnosti

Kompleks više od 46.000 kvadratnih metara obuhvatat će tri stambene zgrade i dvije zgrade hotela, sa 204 apartmana i 167 soba, kao i 16 privatnih vila

Izolirano i mirno okruženje. Agencija

Z. K. / Avaz.ba

7.8.2020

Inspiriran urođenom potrebom za zaštitom i sigurnosti, kompleks Cocoon činit će niz neobičnih građevina u obliku gnijezda, koje će biti izgrađene u mjestu Tulum u Meksiku.  Polukružne zgrade, obgrljene visokom fasadom, kreiraju prostor u kojem se ljudi osjećaju sigurno i slobodno da se prepuste uživanju ili povezivanju sa drugim stanarima. 

Kompleks više od 46.000 kvadratnih metara obuhvatat će tri stambene zgrade i dvije zgrade hotela, sa 204 apartmana i 167 soba, kao i 16 privatnih vila. Koncept je rođen s idejom da pruži gostima luksuzno i komforno utočište, idealno mjesto za bijeg od svakodnevnog života.


Bit će izgrađeno u mjestu Tulum u Meksiku. Agencija

Luksuzni objekti su dizajnirani i pozicionirani tako da pruže neometan pogled na prirodu, kao i izolirano i mirno okruženje bez obzira na međusobnu blizinu objekata.

Svako “gnijezdo” funkcionira kao samostalna jedinica, u čijem se središtu nalazi zona za zajedničke aktivnosti sa velikim bazenom kao centralnim elementom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.