LIFESTYLE

Učestvuje oko 250 radnika iz nekoliko cementara

Dvadeset peta „Cementijada 2015“ u Fojnici

H.Ču.

29.5.2015

U organizaciji fabrike cementa Lukavac iz Lukavca, u Fojnici se od 29. do 31. maja održavaju  25. radničke sportske igre pod nazivom „Cementarijada 2015“.

Nakon postrojavanja oko 250 učesnika na platou  ispred „Aquareumala“, predstavili su im se najmlađi članovi folklorne sekcije KUD „1001 noć“ Fojnica.

Prisutne su pozdravili Salkan Merdžanić, načelnik općine Fojnica i Izet Imamović, v.d. direktor „Fabrike cementa Lukavac“ koji je i otvorio igre.

„Ovo su već tradicionalne radničke sportske igre koje su se igrale i prije proteklog rata, a ta tradicija je nastavljena do danas. Ljudi se opuste i druže, a to je na neki način i prezentacija cementara. Igre se svake godine održavaju u različitim gradovima i kod drugih domaćina“, rekao je Imamović, izrazivši nadu da će tradicija biti nastavljena i narednih godina.

Sportska takmičenja se održavaju na sportskim terenima Fojnice u rukometu, odbojci (Ž i.M), košarci, stolnom tenisu, streljaštvu (Ž i M), sportskom ribolovu, pikadu, šahu i navlačenju konompca.

Najboljima će bit uručene pehari, medalje i diplome.

 

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.