LIFESTYLE

Majka mu poklonila psa, a njegova reakcija je nešto što morate vidjeti

Avaz.ba

2.2.2018

Majke su odlične kada je u pitanju priređivanje iznenađenja i darivanje. Ova je žena to dokazala. Mjesecima je sinu lagala i on nije znao da su došli na ovo mjesto kako bi uzeli svog novog ljubimca. On je veliki obožavatelj korgija i njega je ova situacija potpuno izbacila iz takta. Njegova predivna reakcija sve govori. Sigurni smo da će biti odličan vlasnik te da će se o svom psiću brinuti na divan način. Ova je pasmina doista posebna.

Ako tražite malog i slatkog psa koji obožava aktivnosti, korgi je pravi pas za vas. No, neka vas njegova veličina ne zavara jer većinu stvari koje mogu veliki psi, može i korgi, pa i biti odličan pas čuvar. To znači da je pun energije te se zato preporučuje vlasnicima koji vole duge i aktivne šetnje, sportašima rekreativcima ili pak ljudima koji traže psa koji će se takmičiti u nekoj od psećih disciplina (npr. agility), prenosi Index.

Puno aktivnosti, između ostalog potrebno im je jer su skloni debljanju. Riječ je o prilagodljivom psu kojeg bez problema možete držati u stanu. Kao i svaki pravilno socijaliziran pas, korgi će se odlično slagati s djecom, drugim psima, ali i drugim ljubimcima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.