ZANIMLJIVOSTI

Par za njega sakupio 400.000 dolara, a sada mu ih ne žele dati

Neću mu dati taj novac. Spalit ću ga pred njim

YouTube

Avaz.ba

25.8.2018

Beskućnik iz Filadelfije koji je prošle godine dospio u sve svjetske medije jer je posljednjih 20 dolara dao jednoj ženi u nevolji, ponovo se našao u žiži javnosti.

Podsjetimo, kada je Kejt Meklur (Cate Maclur) prošlog novembra ostala bez goriva usred noći, nije znala šta da radi i koga da pozove. U tom trenutku se pojavio Džoni Bobit mlađi (Johny Bobitt Jr.), koji joj je dao posljednjih 20 dolara. 

Kupio joj je kanticu s benzinom i pobrinuo se da sigurno stigne kući. Ona je zauzvrat pokrenula prikupljanje novca za Bobita na platformi "GoFundMe" i sakupila oko 400.000 dolara. On je tako mogao da započne nov život.

Međutim, Bobit kaže da nema pristup tom novcu i da je od 400.000 ostalo oko 200.000 dolara. Kako se navodi, on je s Kejt i njenim dečkom Markom Damikom (Marc Damik) imao lijep odnos, ali se kasnije sve promijenilo.

Sa druge strane, Damiko kaže da on kontrolira pristup novcu i da ga neće dati beskućniku dok se ne skine s droge i nađe posao.

- Neću mu dati taj novac. Spalit ću ga pred njim. Dati narkomanu novac je isto kao da si mu dao napunjen pištolj - rekao je.

Bobit je priznao da mu je par prvobitno dao 25.000 dolara koje je on podijelio rođacima i prijateljima, ali je trošio i na drogu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.