NEOBIČNO

Dječaku se rugali što se preziva Tramp, a onda ga predsjednik SAD pozvao u goste

Kada su roditelji otkrili da djeca maltretiraju njihovog sina, ispisali su ga iz škole i omogućili mu edukaciju kod kuće

Džošua Tramp. Printscreen

Avaz.ba

5.2.2019

Jedanaestogodišnji Amerikanac, koji je žrtva vršnjačkog nasilja zbog svog prezimena Tramp (Trump), prisustvovat će govoru američkog predsjednika Donalda Trampa o stanju nacije u utorak, javlja BBC. 

Džošua Tramp (Joshua Trump) iz Vilmingtona u Delavareu nije u rodu s predsjednikom Donaldom Trampom. 

Njegovi roditelji kažu da ga drugi učenici u razredu zbog prezimena zovu "idiotom" i govore mu da je "glup".

Džošua je jedna od 17 osoba koje su posebno pozvali predsjednik i prva dama na govor o stanju nacije.

Njegovi roditelji Megan Tramp (Meghan Trump) i Bobi Berto (Bobby) rekli su u decembru za televiziju WPVI, podružnicu ABC-ja, da je zlostavljanje njihovog sina počelo 2015., kada je predsjednik Tramp objavio da će se kandidirati na izborima.

Kada su otkrili šta se događa, roditelji su ga ispisali iz škole i godinu se školovao kod kuće. Nakon toga je krenuo u novu školu i oni su se nadali da tamo neće biti zlostavljan, ali se vršnjačko nasilje, nažalost, nastavilo.

Rekao je da mrzi sebe i svoje prezime, te da je stalno tužan i da više ne želi tako živjeti - kazala je tada njegova majka. 

U saopćenju Bijele kuće navodi se da je Džošua, iako je žrtva vršnjačkog nasilja, zbog toga što ima isto prezime kao i predsjednik "zahvalan prvoj dami i porodici Tramp na njihovoj podršci".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.