ZANIMLJIVOSTI Otkrila recept

Bivša žena milijardera otkrila kako da postanete bogati

Ima svoje viđenje

J. A. / Avaz.ba
25.09.2019 11:58

Ilon Mask: Najpoznatiji poduzetnik današnjice

Foto: Arhiv Avaz

Džastin Mask (Justine Musk), bivša žena Ilona Maska (Elon), jednog od najpoznatijih poduzetnika današnjice, ima svoje viđenje kako postati bogat.

Prema njenom mišljenju, nije stvar u odlučnosti i tome koliko ste vrijedni, već u nečemu drugom.

Prebaci svoj fokus s onoga što želiš (milijarde dolara) i zaista se posveti da otkriješ šta je to što svijetu treba. Zapitaj se šta je to jedinstveno što ti imaš, a nijedan kompjuter ne može zamijeniti, što niko ne može da pronađe jeftinije, niko ne može da ti ukrade i napravi bolje i pošalje te u zaborav - poručila je ona u jednom govoru.

A onda treba razvijati taj potencijal.

- Odaberi jednu stvar i postani ekspert. Odaberi drugu stvar i postani ekspert i za nju. A kada postaneš ekspert dva svijeta, recimo inžinjeringa i biznisa, možeš da ih povežeš tako da spojiš nove ideje kako bi rodile nove bebe ideje koje niko nije vidio, ali i da napraviš kompetitivnu prednost zato što možeš da se krećeš između svjetova, pričaš oba jezika, povezuješ plemena i elemente kako bi imao kreativni uvid sve dok se ne probudiš s idejom koja će ti promijeniti život - poručila je bivša žena Ilona Maska.

Komentari

NA VRH