SENATOR UKRAO PAŽNJU

Čuvene rukavice Bernija Sandersa "planule": Prodat i posljednji par

Znate u Vermontu se mi razumijemo u hladnoću. Ne brine nas da budemo moderni, samo hoćemo da nam bude toplo, našalio se Sanders

Sanders na inauguraciji prekrtenih ruku, s rukavicama u prvom planu. AFP

N. Aj.

23.1.2021

Među zvanicama koje su se maksimalno dotjerale za inauguraciju novog američkog predsednika Džoa Bajdena (Joe Biden), jednostavna, topla i ekološka odjeća senatora Bernija Sandersa (Bernie Sanders) posebno je primjećena na društvenim mrežama.

Žena koja je napravila čuvene rukavice kaže da zbog ogromnog interesiranja više nema šta da proda.

Dok je većina muškaraca došla na ceremoniju u dobro skrojenim kaputima, bivši kandidat za predsjedničku nominaciju demokrata stigao je u sportskoj jakni i vunenim rukavicama koje mu je isplela jedna od njegovih pristalica Džen Elis (Jen Ellis).

- Hvala na interesiranju koje je iskazano za Barnijeve rukavice. Ponosna sam što ih je nosio na inauguraciji. Nažalost, nemam ih više za prodaju, ali ima mnogo drugih koji prave slične - napisala je ona na Twitteru.

Ova učiteljica je prije nekoliko godina poklonila Sandersu ove tople vunene rukavice napravljene od nošenih vunenih džempera.

Senator iz Vermonta, američke države poznate po skijalištima, ocjenio je svoje oblačenje potpuno prikladnim s obzirom na temperaturu, kazao je u kratkom intervjuu za CBS.

- Znate u Vermontu se mi razumijemo u hladnoću. Ne brine nas da budemo moderni, samo hoćemo da nam bude toplo. To sam uradio danas - našalio se on tada.



Sanders na inauguraciji Bajdena. Agencije

Slika fotoreportera AFP-a na kojoj je Sanders sa prekrštenim rukama i nogama, sa štrikanim rukavicama sa šarama u prvom planu, odmah je počela da kruži po internetu, a korisnici se zabavljaju ubacujući je u druge poznate slike.

Tako je 79-ogodišnji senator prikazan na prestolu iz serije "Igra prijestolja", na klupi pored Toma Henksa iz filma "Forest Gamp", u scenama "Ratova Zvijezda" ili na čuvenoj slici iz 1930-ih kako sejdi na oblakoderu, na gredi sa radnicima za vrijeme pauze za ručak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.