TEORIJE ZAVJERE

Što sad lupetaju QAnonovci, nakon što Papa i Biden nisu uhićeni

Na dan Bidenove inauguracije QAnonovci su na platformama na kojima im je još dozvoljeno okupljanje organizirali zajedničko gledanje

Tvrde da Donald Trump spašava svijet od duboke države i povampirene sotonističko-pedofilske kabale. Index.hr

Index.hr

23.1.2021

Posljednja tri dana nisu bila bajna za QAnonovce, sljedbenike urnebesne teorije zavjere - ili bolje rečeno kulta - prema kojoj Donald Trump spašava svijet od duboke države i povampirene sotonističko-pedofilske kabale.

Dan Bidenove inauguracije trebao je, prema njihovim tragikomičnim fantazijama, biti dan "Oluje", odnosno velikog, godinama najavljivanog obračuna Trumpa i američke vojske sa snagama zla koje vladaju svijetom. 25 tisuća pripadnika Nacionalne garde trebali su, prema ovoj epskoj teoriji zavjere, imati tajnu misiju zaustavljanja inauguracije i masovnog uhićenja Bidena i ostalih uzvanika iz Demokratske stranke, kao i Trumpova potpredsjednika Mikea Pencea koji ga je "izdao" jer je odbio ilegalno poništiti elektorske glasove za Bidena.


Činjenica da se ništa od toga nije dogodilo izazvala je, kako smo već pisali, masovno zaprepaštenje i nevjericu među QAnonovcima na društvenim mrežama. Budući da Twitter, Facebook, Instagram i Reddit već neko vrijeme provode čistku profila, grupa i sadržaja vezanog uz QAnon, ovaj se internetski kult povukao na opskurnije kutke interneta kao što su mobilna aplikacija Telegram i alternativna društvena mreža Gab, koja je pod egidom slobode govora postala okupljalište ekstremnih desničara, pa i otvorenih neonacista.  

Na dan Bidenove inauguracije QAnonovci su na platformama na kojima im je još dozvoljeno okupljanje organizirali zajedničko gledanje. I dok su ostali upalili prijenos da bi gledali inauguraciju, oni su bili uvjereni da će gledati krvavi spektakl u kojem će se Trump konačno osvetiti i kazniti one koji su ukrali izbore. 

"Dobrodošli na veliko finale!!!", napisao je netko u QAnon-grupi na Gabu sa 185 tisuća članova, prenosi portal Huffington Post.

"Želi li još netko povraćati od uzbuđenja?!?!?", napisao je drugi QAnonovac u grupi od 34 tisuće članova na Telegramu.

Drugi su se, piše Huffington Post, naslađivali fantazijama da će demokratski političari biti smaknuti odrubljivanjem glave i silovani. No kad je Kamala Harris prisegla na dužnost, u 11.45 po lokalnom vremenu, QAnonovci su postali nervozni.

"Gdje je dovraga jebena oluja?" pitao se jedan.

"Ove kokice su se upravo ohladile", kiselo se našalio drugi.

"Kad počinju uhićenja???", i dalje ništa nije bilo jasno trećemu.

"Eto, sad imamo dokaz da je Q bio totalno sranje"

Ali kad je u podne i Biden prisegao na dužnost predsjednika, mnogima među njima postalo je jasno da od "Oluje" i "velikog buđenja" neće biti ništa.

"Ne mogu prestati plakati. Jebem ti. Zašto?" napisao je jedan.

"Gotovo je", pridružio se očajavanju drugi.

"Ništa se jebeno nije dogodilo", nije mogao vjerovati treći.

"Eto, sad imamo dokaz da je Q bio totalno sranje", shvatio je konačno četvrti.

"Kako smo mogli vjerovati toliko dugo? Jesmo li svi mi idioti?", imao je trenutak duboke samospoznaje, kakav se ne događa često u životu, peti. 

Poruke QAnonovaca. Screenshot

Nove teorije su još urnebesnije

Pa ipak, neki su odbili odreći se svoje vjere i dozvoliti da im stvarnost razbije iluzije. Neki od njih sugerirali su da je videoprijenos Bidenove inauguracije ustvari tzv. deepfake, sofisticirana digitalna montaža i da je Biden ustvari već iza rešetaka.

Drugi su doskočili stvarnosti novom teorijom prema kojoj je Biden ustvari sve vrijeme surađivao s Trumpom kako bi zajedno pobijedili duboku državu i sotoniste - baš kao što su prije nekoliko godina uvjeravali jedni druge da je specijalni tužitelj Robert Mueller, koji je vodio istragu o mogućem dosluhu Trumpovog predizbornog stožera i Rusije, ustvari Trumpov saveznik koji će na kraju dići optužnice protiv Hillary Clinton, Baracka Obame i drugih Trumpovih političkih protivnika. Zaključili su da će Biden ustvari biti taj koji će poslati vojsku da privede pripadnike "duboke države".


"Q nam ne bi ovo napravio. Ne bi nas iznevjerio. Nemojte gubiti nadu", napisao je jedan QAnonovac, vjerojatno pokušavajući uvjeriti samog sebe koliko i druge.

Najluđa nova teorija: Biden glumi predsjednika, Trump je predsjednik iz sjene


Možda i najluđa nova teorija koja se izrodila nakon Bidenove inauguracije ona je prema kojoj Biden sada samo glumi predsjednika, dok je Trump i dalje predsjednik iz sjene - "Shadowprez", prema ovoj teoriji.

"Plan je proveden preko vikenda... Samo ga niste vidjeli. Biden, njegov ured i mnogo demokratskih i republikanskih senatora i drugih dužnosnika uhićeno je. Pokazani su im dokazi njihove goleme krivnje. Suđeno im je pred vojnim sudom i proglašeni su krivima. Međutim, odlučeno je da je to previše za američki narod. Obaranje izbora i pokazivanje zločina ovih političara dovelo bi do građanskog rata. Stoga je postignut dogovor: Bidenu i drugim elementima duboke države bit će dozvoljeno da se slobodno kreću i odsluže svoje mandate. Predsjednik Trump će 'priznati poraz' i napustiti ured. Ali to je sve samo privid. Iza kulisa, Donald Trump je i dalje predsjednik. Ovaj plan, poznat kao Shadowprez, bio je posljednja opcija. Ali upalio je. Sve što se dogodi u sljedeće četiri godine ustvari je Trumpovo djelo", piše u objavi koja objašnjava ovu suludu teoriju.

Teorije zavjere ili obične gluposti. Screenshot

Pa ipak, mnogima je ovo bio trenutak kad su zaista shvatili da od QAnonovih tlapnji nema ništa i da je vrijeme za predaju. A to uključuje i neke od vodećih QAnon-influencera. Čak je i Ron Watkins, bivši administrator ekstremističkog foruma 8chan, koji je nakon zabrane ponovo otvoren pod imenom 8kun - za kojeg mnogi vjeruju da je upravo on "Q", misteriozni forumaš koji se predstavlja kao američki tajni agent i objavljuje kriptične najave "Oluje" od 2017. do danas - dao do znanja da je priča gotova.

"Sada trebamo ostati uzdignute brade i vratiti se svojim životima najbolje što možemo", napisao je Watkins na Telegramu, gdje ga prati 120 tisuća ljudi.

"Idući tjedan, ili će Q ispasti složena dobronamjerna prevara... ili ćemo vidjeti razmicanje Crvenog mora i otvaranje novog poglavlja ljudske civilizacije, na biblijskoj razini", napisao je Joe M, jedan od najpoznatijih promicatelja QAnona 16. siječnja, nekoliko dana prije inauguracije. No u srijedu je promijenio priču.

"Moja vjera nije vjera u Q-a ili u 'Plan' (referenca na navodni plan Trumpa i vojske). Moja vjera je vjera u punokrvne, ponosne i izdržljive Amerikance i sve ono za što se oni zalažu. Bez obzira na to koliko se današnji dan činio mračnim, moja vjera je nesalomljiva", poručio je svojim pratiteljima na Telegramu.

Hrvatski QAnonovci: Biden nije predsjednik, vojska je na vlasti

A kako je QAnon pustio korijenje i u Hrvatskoj i regiji, i QAnonovci iz Hrvatske i regije morali su se suočiti s razvojem događaja koji iz temelja ruši njihove teorije. No i oni su doskočili tome novim sumanutim konstrukcijama.

Tako je stanoviti Aleksa Blok, kako se zove na Facebooku, iz Brčkog, u četvrtak objavio video u kojem uvjerava svoje pratitelje da "plan" po QAnonu ide dalje i da je "situacija odlična", da je Bidenova inauguracija bila "predstava", a da haljina Melanije Trump nosi tajnu poruku, u isto vrijeme upozoravajući ih da "nisu svi patrioti patrioti".

U nastavku prenosimo i današnju objavu stanovite Vesne Ćurguz iz Banje Luke, samoproglašene hipnoterapeutkinje koja se prometnula u jednog od glavnih promicatelja QAnona u regiji. Objavu prenosimo u njenom integralnom obliku.

Joe Biden nije legalni i legitimni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država kao "korporacije". Nije pobijedio na...

Objavljuje Vesna CurguzPetak, 22. siječnja 2021.

"Joe Biden nije legalni i legitimni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država kao "korporacije". Nije pobijedio na izborima, a nije ni na vlasti. Da, možda je "privremeno" u Bijeloj kući i može se činiti kao da je na vlasti, ali nije na vlasti. Zapravo, od 20. Januara u 12 sati u trenutku kada je Joe Biden položio "zakletvu" koja je pokrenula vojsku Sjedinjenih Država da preuzme moć naše vlade. To je pravi razlog da se 70 000+ vojnika za sve grane službe nalazi u Washingtonu, a oni će ostati u DC-u nekoliko nedelja. Nisu tu zbog "inauguracije" Joea Bidena.

Ako vojska zna da je predsjednik nezakonito položio zakletvu, jesu li dužni poslušati? Ne. Njihova zakletva je Ustavu.

Dakle ... tačno u podne 20. Januara 2021. vojska je po prvi puta imala neovisno ovlaštenje POČETI određene akcije, u odsustvu legalnog predsjednika.

Kakve akcije? Kakve god radnje bile potrebne da bi se uspostavila nova zakonito imenovana civilna vlada.

Da biste shvatili kako i zašto je vojska Sjedinjenih Država trenutno na vlasti u našoj zemlji, pogledajte DoD 'Priručnik o ratnom zakonu', u nastavku sam naveo vezu na DoD 'Priručnik o ratnom zakonu.

Vrlo je važno razumjeti:

Okupaciona sila

Vojno pravo

Okupaciona teritorija

Borbeno interesovanje

Kapitulacija

Kraj okupacije

70 000+ vojnika u DC-u, uključujući Specijalne operacije, marince i 10tu brdsku diviziju

2.000 vojnika Nacionalne garde zamijenjeno je privremenim američkim maršalima dajući im moć hapšenja.

Pogledajte 11.2 do 11.5 DoD-ovog 'Priručnika za ratni zakon'

11.2 Kada se primjenjuje zakon o vojnoj okupaciji.

11.3 Kraj okupacije i trajanje GC obaveza.

11.4 Pravni položaj okupacijske sile

11.5 Dužnost okupacione sile da osigura javni red i sigurnost

Donald J. Trump bio je posljednji legalni i legitimni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država kao "korporacije". U sljedećih 30-45 dana Donald J. Trump položit će zakletvu kao prvi predsjednik naše novonastale nacije nazvane Nova ustavna Republika Amerika!", napisala je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.