NEĆE DA RADI

Očajni otac se požalio: Kupio sam kćerki stan, čekamo da postane influenserka

Iako ima već 29 godina, moja ćerka se finansijski potpuno oslanja na mene

A. K. / Blic.rs

Influenseri su u trendu

Foto: Agencije


Istraživanja koja su sprovedena tokom prethodnih godina pokazala su da veliki broj mladih živi kod svojih roditelja iako su prešli tridesetu. Mali broj njih uspije da napusti roditeljski dom tokom dvadesetih, a ni tada nisu u potpunosti samostalni i nezavisni od roditeljskog novčanika.

Jedan otac zato je odlučio da se požali psihoterapeutkinji i zatraži savjet od nje, piše Blic.

- Iako ima već 29 godina, moja ćerka se finansijski potpuno oslanja na mene - napisao je u pismu rubrici "Draga Didri", psihoterapeutkinji kolumnistkinji "Sana" Didri jedan 69-godišnji otac.

Minimalna zarada

Nakon što je diplomirala, djevojka se, kaže otac, preselila u London misleći da će tamo lakše uspjeti kao influenserka na društvenim mrežama, ali on joj još pokriva sve životne troškove.

- Kupio sam joj i stan jer više nije bilo smisla iznajmljivati ga, a dogovor je bio da će ona pokrivati mjesečne rate kredita - ispričao je.

Međutim, kćerka mu uporno govori da joj treba još neko vrijeme da počne da zarađuje online, a i kada uspije da zaradi nešto, riječ je o minimalnoj sumi. Zato joj otac mjesečno šalje oko 1.000 funti za stan, račune i hranu.

- Odbija da se zaposli čak i honorarno jer bi je to, kako kaže, odvratilo od kreiranja sadržaja na internetu - požalio se otac.

Stigao odgovor

Ubrzo je stigao i Didrin odgovor.

- Vaša ćerka je sretna što ima oca koji je podržava, ali sad je vrijeme da nauči lekciju o vrijednosti novca i kako njime da raspolaže - napisala je savjetnica.

Savetuje mu da joj mirno objasni da njen stil života utiče i na njegove planove, što bi moglo da joj da podsticaj koji joj je potreban.

- Insistirajte na tome da počne finansijski da doprinosi i objasnite joj da je dovoljno da radi pola radnog vremena - zaključila je Didra.

Više o temi Influenseri

DRUŠTVENE MREŽE
Egipat planira oporezivati influensere
KRADE POSAO INFLUENSERIMA
Na Instagramu ima 300.000 pratilaca, ali nije živa

Više o:

Influenseri Zarada
NA VRH

Podijeli članak na