JAKA REAKCIJA

Ako ste alergični na ove namirnice, recite partneru prije stupanja u intimni odnos

Sindrom postorgazmičke bolesti

Upozorite partnera. Printscreen

E. Ag.

12.6.2023

Da li ste nekad čuli za sindrom postorgazmičke bolesti? U svijetu je zabilježeno nešto manje od 60 slučajeva, a predstavlja alergiju na spermu. Upravo je jedna 28-godišnja žena mislila da ima nešto slično.

Vaginalni bolovi

Naime, ona je patila od jakih vaginalnih bolova svaki put nakon što bi imala nezaštićeni odnos s partnerom. Međutim, ljekari su kasnije otkrili da je za to kriva njena alergija na orašaste plodove. Par iz Delavera koji je želio da ostane anoniman, želio je dobiti dijete. Međutim, sumnje su počele da nastaju kada je žena primijetila da pati od, za šta je prvobitno mislila, vaginitisa - vaginalne upale koja može da izazove iscjedak, svrab i bol. Pored bola, sumnja na vaginitis je smanjivala šanse žene da zatrudni.

Alergija na kikiriki i orašaste plodove

Nakon pregleda ljekara, svi testovi su bili negativni, što je navelo medicinski tim da testira preosjetljivost ljudske sjemenske plazme - alergiju na protein u spermi. Ljekari su primijetili da je ženi već dijagnostikovana alergija na kikiriki i orašaste plodove i naložili su paru da ponovo pokuša da ima nezaštićen intimni odnos nakon što je muškarac iz ishrane izbacio sve orašaste plodove.

Zato, ukoliko ste alergični na nešto, pogotovo orašaste plodove koji mogu da dovedu do jakih alergijskih reakcija, recite na vrijeme svom partneru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.