SAVJETI

Suhi šampon koristiti umjereno

U nekim se preparatima mogu nalaziti jaki sastojci koji će ukloniti sva zdrava ulja koja su tjemenu potrebna da bi bilo zdravo

Može izazvati pojavu prhuti. Mamavation

Z. K.

23.10.2022

Kada kosa treba brzo osvježenje, a vi nemate vremena za pranje, dovoljno je nanijeti samo malo suhog šampona i vi ste spremni za izlazak. Međutim koliko je sigurno često koristiti takve preparate.

Nova studija je otkrila da ako se koristi jako često može imati negativan utjecaj na tjeme. 


Upija masnoće

Kako djeluje - On će upiti sve nečistoće i masnoće s tjemena između dva pranja. Sebum proizvodi folikul dlake kako bi tjeme bilo mekše, pojasnio je Pol Rus (Paul), stilist za kosu.

- Aktivni sastojci u njemu će i sav znoj upiti iz kose, a ona će izgledati svježe oprana - dodao je Rus.

Utjecaj na kosu i tjeme - Unatoč odmah vidljivim dobrobitima suhog šampona, može ponekad i uzrokovati neželjenu štetu kosi ako se na tjemenu nalazi nekoliko slojeva suhog šampona.

U nekim se preparatima mogu nalaziti jaki sastojci koji će ukloniti sva zdrava ulja koja su tjemenu potrebna da bi bilo zdravo.


Slabljenje korijena

Gubitak kose - Suhi šampon se može nakupljati na tjemenu ako kosu ne perete redovno i tako prevenirati apsorpciju nutrijenata u korijenu kose.

Kroz neko vrijeme to može i oslabiti korijen kose, pa se ona može tanjiti ili ispadati.

Prhut na vlasištu - Najčešći problem s kojim se susreću oni koji koriste suhi šampon je prhut.

Kako biste to prevenirali, važno je da je tjeme čisto i da se s njega ne ukloni sve ulje, što će biti teško ako se najviše oslanjate upravo na suhi šampon.


Sigurne formule

Kako ne biste pretjerali, savjet je da ga ne koristite više od dva puta između pranja, a koristite ga samo kako biste kratko osvježili kosu, a ne umjesto pranja. No ako trebate to brzo rješenje, Rus savjetuje da koristite proizvode sa sigurnim formulama i izbjegavate jake sastojke u njemu, kao što je alkohol. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.