NEZAVIDNA SITUACIJA

"Lidl" povlači proizvod: Na ambalaži keksa za djecu link koji vodi na sajt za odrasle

Nekoliko vrsta slatkiša za mališane iz popularne animirane serije „Patrolne šape“

„Lidl“ je potvrdio da će svi proizvodi iz ove linije biti povučeni s britanskog tržišta.. Twitter

E. Ag.

5.9.2023

Trgovinski gigant „Lidl“ našao se u nezavidnoj situaciji na tržištu u Velikoj Britaniji, gdje se na ambalaži dječijeg keksa našao link koji vodi na sajt za odrasle.

„Lidl“ provodi masovnu akciju povlačenja s tržišta nekoliko vrsta dječijeg keksa iz popularne animirane serije „Patrolne šape“.

Razlog za ovu radikalnu odluku leži u činjenici da se na zadnjem dijelu ambalaže ovih keksića nalazi veza ili „link“ koji vodi direktno ka pornografskom sajtu, piše N1 Beograd.

„Lidl“ je potvrdio da će svi proizvodi iz ove linije biti povučeni s britanskog tržišta.

Konkretno, četiri različite vrste dječijih keksića su u pitanju: „Paw Patrol All Butter Mini Biscotti Biscuits x 5“, „Paw Patrol Choc Chip Mini Biscotti Biscuits x 5“, „Paw Patrol Yummy Bake Bars Raspberry Flavour x 5“ i „Paw Patrol Yummy Bake Bars Apple Flavour x 5“.

„Lidl“ u Velikoj Britaniji preporučuje svojim kupcima da se uzdrže od posjete navedenom sajtu i da vrate ovaj proizvod u najbližu prodavnicu kako bi im bio refundiran pun iznos koji su platili za njega.

Ispostavilo se da je britansko Udruženje za zaštitu potrošača također ukazalo na činjenicu da link na ambalaži ovih keksića usmjerava potrošače na sajt s eksplicitnim sadržajem koji nije prikladan za djecu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.