SAVJETI

Naučite da ujutro ustajete s osmijehom

Bili bi u puno boljoj formi kada bismo za alarm koristili sunce, ističe Braus

Svako veče u krevet ići u isto vrijeme. Agencije

Z. K.

25.7.2022

Ako ste se i jutros ljutili na alarm, možda je vrijeme da naučite kako iz kreveta ustati svako jutro s osmijehom na licu. Čini se da se svako može pretvoriti u jutarnju pticu, a uspjeh je garantiran ako isprobate ovih nekoliko koraka.


Važno je ustrajati

Ne odustajte - Stručnjak za snove, dr. Majkl Braus (Michael Breus), navodi kako bi on prvo razmislio o tome u koje vrijeme odlazi u krevet i je li to isto vrijeme svake večeri. Prema njegovim riječima, za uspjeh je potrebno ustrajati i svako veće u krevet ići u isto vrijeme, a potrebno je oko 21 dan da se unutarnji sat navikne na novi raspored.

Dodaje i kako to nije tako jednostavno da samo odete u sobu u isto vrijeme i ustanete rano.

Morate odrediti vrijeme kada želite ustati i natjerati se da se 21 dan budite upravo tada kako bi mozak shvatio poruku.

Pomoć je dobrodošla - Jedan od najboljih načina da dođete do cilja i budite se puni energije je spavati dovoljno. Kako biste si pomogli, možete koristiti suplemente poput magnezija ili melatonina koji u sebi imaju sastojke koji će pomoći da brže utonete u san i nastavite spavati.


Veliki utjecaj

Čim otvorite oči, pustite sunce u sobu - Kad god birate vrijeme za buđenje na budilici, ono što ustvari radite je da uštimavate svoj unutarnji sat, a na to veliki utjecaj ima upravo izlaganje svjetlosti. Kako stručnjak pojašnjava, izlaganje svjetlosti prvih 15 minuta u danu šalje signale mozgu da je vrijeme da se svakog dana budite upravo tada.

- Mislim da bi svi mi bili u puno boljoj formi kada bismo za alarm koristili sunce - ističe Braus.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.