KORISNO

Smanjite količinu toksina na prirodan način

Čitav proces traje tri dana, a večer prije prvog dana detoksikacije poželjno je popiti šolju biljnog čaja pred spavanje

Sok od dva limuna čisti pluća. Santosa

Z. K.

5.3.2023

Iako niste pušač, detoks pluća je svima potreban. Duhanski dim šteti i ljudima koji ne puše, a najviše njihovim plućima. Pored toga, veliki broj zagađenih čestica iz zraka dospijeva u naše respiratorne organe. 

 Mliječni proizvodi

Ako želite očistiti pluća od nakupljenih toksina, nikotina i drugih čestica, bilo bi dobro sprovesti proces detoksikacije.

Čitav proces traje tri dana, a večer prije prvog dana detoksikacije poželjno je popiti šolju biljnog čaja pred spavanje. Također, bar dva dana prije početka procesa ne bi trebalo konzumirati mliječne proizvode jer mogu usporiti detoksikaciju. Kada se probudite, iscijedite sok od dva limuna u 3dl vode i popijte prije doručka.

U toku dana popijte 3 dl soka od grejpfruta ili ananasa. Sokove možete razblažiti mineralnom vodom. Ananas i grejpfrut su odličan izbor jer su bogati antioksidansima. Potom treba tokom dana popiti 3 dl svježe iscjeđenog soka od mrkve u periodu između doručka i ručka. Mrkva pozitivno utječe na alkalizaciju krvi i pobošljava proces detoksikacije.

Odličan izbor

Nakon ručka popijte 4 dl soka od repe, peršuna, paradajza, smokve - potrebno je odabrati neku od namirnica bogatih kalijumom. Prije spavanja popijte 4 dl soka od brusnice, koja je također odličan izbor za eliminaciju bakterija i toksina. Za potpuniju detoksikaciju trebalo bi svakog dana provesti oko 20 minuta u toploj kupki.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.