NOVA ŠKOLSKA GODINA

Počela nova školska godina i u Brčko distriktu BiH

Ove godine u 15 osnovnih škola upisano je šest hiljada učenika

Počela nova školska godina i u Brčko distriktu BiH. Fena

FENA

4.9.2023

Nastava za učenike osnovnih i srednjih škola u Brčko distriktu BiH jutros je počela nesmetano i bez problema - potvrdio je šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Zoran Bulatović.

Ove godine u 15 osnovnih škola upisano je šest hiljada učenika, dok je u četiri srednje škole u novu školsku 2023./24. godinu upisano 2700 učenika.

Bulatović navodi da je ova školska godina bogatija za 630 učenika koji su upisani u prve razrede, a osigurani su materijalno-tehnički uslovi, kao i školski prijevoz za sve učenike.

Podizanje nivoa sigurnosti djece u saobraćaju

Policija Brčko distrikta BiH donijela je prije početka nove školske godine Operativni plan s ciljem podizanja nivoa sigurnosti djece u saobraćaju u blizini osnovnih i srednjih škola, izjavila je portparolka policije Brčko distrikta Dževida Hukičević.

Ona je rekla da će policijski službenici u narednom periodu vršiti pojačanu kontrolu i regulisanje saobraćaja ispred i u blizini škola s ciljem sigurnog kretanja učenika u dolasku i odlasku iz škole.

Apel vozačima

Policija Distrikta apeluje na sve vozače da obrate posebnu pažnju na kretanje učenika, te da brzinu kretanja svojih vozila u blizini škola prilagode uslovima na putu.

Zvaničnici Brčko distrikta čestitali su svim učenicima i njihovim roditeljima polazak u novu školsku godinu, istakavši da će Vlada Distrikta nastaviti pružati snažnu podršku i davati doprinos razvoju obrazovanja u ovoj lokalnoj zajednici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.