SREBRENICA

Građani kupili FK "Guberu" traktorsku kosilicu

Za kratko vrijeme na račun FK "Guber" uplaćeno je 6.200 maraka, kazao Nukić

Kad se voli svoj fudbalski klub. S. Smajlović

Piše: S. Smajlović

20.5.2021

Kada je Srebreničanin Sadmir Nukić na društvenim mrežama pokrenuo akciju za kupovinu traktorske kosilice Fudbalskom klubu "Guber", članu Istočne druge lige Republike Srpske, nije očekivao da će Srebreničani i dijaspora, ali i oni koji nisu rođeni u ovom gradu, za sedam dana uplatiti sredstva za nabavku planirane opreme.

- Za kratko vrijeme na račun FK "Guber" uplaćeno je 6.200 maraka.  Traktorsku kosilicu, koja košta 5.500 maraka, kupili smo od firme „Forma Garden Tools“ iz Sarajeva.  Ona je u nabavci kosilice učestvovala sa 1.000 i trimera sa 200 maraka. Od ostatka sredstava kupili smo top za navodnjavanje i zalijevanje stadiona - kazao je Nukić.

Zahvaljujući se svima koji su učestvovali u nabavci navedene opreme Zekerijah Hadžić, predsjednik Upravnog odbora  FK „Guber“, kaže da je to velika pomoć za klub, koji zauzima zavidno mjesto na tabeli i okuplja mlade fudbalere svih nacionalnosti te koji svojim zalaganjem i ponašanjem iz Srebrenice u svijet šalju jednu lijepu sliku.

Raduje ga što se za ovaj klub zna u zemljama okruženja i što većina tamošnjih građana daju svoj doprinos u radu FK „Gubera“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.