SARAJEVO

„Dan za porodicu“ održan u parku Hastahana

Organizator manifestacije je Udruženje “Majka i dijete - Bombon” - Institut za majku i dijete

Z. Karić

24.8.2019

Zabava na otvorenom - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U parku "Prof. dr. Nijaz Duraković" (Hastahana) na Marindvoru danas je otvoren „Dan za porodicu“, u okviru kojeg su posjetioci imali priliku uživati u raznovrsnim zabavnim, sportsko-rekreativnim, umjetničkim i edukativnim sadržajima. Organizator manifestacije je Udruženje “Majka i dijete - Bombon” - Institut za majku i dijete u saradnji s Općinom Centar i Javnom ustanovom „Centar kulture i mladih“, a cilj je osnažiti imidž porodice, kao najstarije institucije na svijetu.

Manifestaciju je zvanično otvorio načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić. Najviše pažnje tokom današnjeg druženja privukle su zabavne aktivnosti poput koncerta pod nazivom „Mravko Travko“, koji su za mališane i njihove roditelje izveli Latif Moćević i njegova supruga Mersiha, te puzijada beba, kao i takmičenje tata u presvlačenju beba.

Mališane su zabavljale maskote "Disneyjevih" junaka Mikija i Mini. Bile su organizirane i edukacije iz oblasti prevencije postporođajne depresije, uspješnog početka dojenja i prvi dani s bebom te su zainteresirani mogli postavljati pitanja pedijatru o svim temama koje ih interesiraju iz oblasti njege i zaštite beba i djece.

Direktorica Instituta za majku i dijete Belma Šoljanin i predsjednica Udruženja "Bombon" Alma Hodžić-Badić kazale su da im je ova manifestacija jedan od najdražih projekata.  

- Nastavljamo jačati bh. porodicu i iz Sarajeva ide poruka cijeloj Evropi i svijetu da je porodica zakon – kazala je Hodžić-Badić. 

Organizatori su uz pomoć svojih sponzora osigurali i poklone za najmlađe učesnike.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.