SARAJEVO

Sutra nastavak sjednice Skupštine KS: Osigurana većina za usvajanje odluke o privremenom finansiranju?

Još nema zvanične potvrde je li postignut dogovor, odnosno hoće li se zastupnici nove većine odazvati

Sa sjednice. Arhiv

Avaz.ba

15.1.2020

Sjednica Skupštine KS koja je prekinuta 8. januara zbog nedostatka kvoruma, jer nisu prisustvovali zastupnici nove većine - SDA, SBB-a i DF-a - sutra će biti nastavljena, najavljeno je iz Skupštine KS. 

Sjednici je tada prisustvovalo 15 zastupnika Naroda i pravde, NS-a, NBL-a, SDP-a BiH, Damir Nikšić i Damir Marjanović.

Na dnevnom redu su prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Kantona Sarajevo za period od 01. januara do 31. marta 2020. godine, prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za period 01. januara 2020. godine do 31. marta 2020. godine, prijedlog odluke o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove “Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Sarajevo za period 01. januara do 31. marta 2020. godine.

Posljednja dva dana traju konsultacije između stranaka koje imaju zastupnike u Skupštini KS kako bi se pronašlo rješenje za održavanje sjednice da bi se usvojila odluka o privremenom finansiranju KS da KS ne bi ušao u finansijsku blokadu, čime bi bile upitne januarske plaće, socijalna davanja, te druge naknade građanima KS. Konsultacije su obavljali Damir Nikšić i Damir Marjanović, pozivajući obje skupštinske većine na rješenje.

Još nema zvanične potvrde je li postignut dogovor, odnosno hoće li se zastupnici nove većine predvođene SDA odazvati ovoj sjednici, ali je indikativno da je poziv upućen i da će sjednica biti održana samo pola sata prije 18. radne sjednice, piše Patria.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.