SARAJEVO

Planirani letovi iz Kelna, Istanbula i Štutgarta

Svi koji dočekuju nekoga ili ispraćaju na put se mole da se zadrže na parkingu MAS

Upućen apel putnicima. Fena

Fena

21.3.2020

Kao prevenciju širenja koronavirusa, sve je više aviokompanija koje su u potpunosti otkazale letove za naredni period, te prometuje i to reducirano samo još nekoliko kompanija. Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo (MAS) danas su tako planirana tri leta, iz Kelna, Istanbula i Štutgarta, te povratni letovi za te destinacije.

U zgradu Terminala dozvoljen je ulazak samo putnicima i zaposlenicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo, te zaposlenicima drugih poslovnih subjekata i institucija koje posluju na aerodromu.

Svi koji dočekuju nekoga ili ispraćaju na put se mole da se zadrže na parkingu MAS-a.

Poduzete su sve predviđene mjere kako kako bi smanjili izloženost i mogućnost prijenosa oboljenja. Redovno se provode mjere dezinfekcije prostora i vozila kojima se prevoze putnici - potvrđeno je s Međunarodnog aerodroma Sarajevo. 


Međunarodni aerodrom Sarajevo. Avaz

S obzirom na to da se situacija s letovima konstantno mijenja, iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo mole putnike da prije puta kontaktiraju aviokompaniju kojom namjeravaju letjeti, odnosno ambasade/konzulate zemalja u koje putuju.

One koji planiraju dolazak u BiH, molimo da za sva pitanja o uvjetima ulaska u zemlju kontaktiraju Graničnu policiju BiH, te Federalnu upravu za inspekcijske poslove, po pitanju mjera koje se provode prilikom ulaska - poručuju s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.