SKENDERIJA

U toku pripreme, Zimska čarolija od 2. decembra

Na centralnom platou bit će postavljena velika ledena ploha

Pripreme su već počele. Avaz

Piše: Ml. D.

29.11.2020

Uprava Skenderije, s direktorom Amerom Kapom na čelu, sa zadovoljstvom želi obavijestiti građane Sarajeva, kao i ostale posjetioce, da će projekt „Zimska čarolija na Skenderiji“, s najvećim klizalištem na otvorenom u regiji od 1.800 kvadrata, te ostalim raznovrsnim sadržajima biti realiziran na platou Skenderije od 2. decembra.

Ledena ploha

Kako naglašava Kapo, u toku su završne aktivnosti. Na centralnom platou bit će postavljena velika ledena ploha, klizalište za djecu i odrasle, sa svjetlosnim dekoracijama visokim i do osam metara.

Pored ledene plohe će se nalaziti i lunapark, zanimljivi sadržaji za djecu, kao i prodaja suvenira i konzumacija tradicionalne bh. gastro ponude.

U dvoranI „Mirza Delibašić“ uporedo će biti realizirana najveća dječija igraonica sa raznovrsnim sadržajima na napuhivanje.

Veliki trud

Direktor Kapo ističe da je Skenderija poduzela značajne aktivnosti kako bi na najbolji mogući način organizirala ove sadržaje, koji se realiziraju u specifičnim vremenskim uvjetima pandemije koronavirusa. 

Bitno je istaći da će svi sadržaji biti realizirani u skladu s naredbama nadležnih institucija.

Kapo: Zanimljivi sadržaji. Avaz

Cijena za klizanje na ledenoj plohi je 4 KM za jedan termin, iznajmljivanje klizaljki košta 3 KM, pomagalo za klizanje je dvije KM, garderoba marka, oštrenje klizaljki tri, te korištenje dječije igraonice u dvorani „Mirza Delibašić“ pet maraka za dan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.