IMOVINSKI KARTON

Koldžo nije prijavio kćerkin stan, negira da ima račun u inostranstvu

Iz neznanja sam počinio prekršaj i platio kaznu 1.000 KM, kaže bivši načelnik Općine Novo Sarajevo

Piše: A. Nalo

3.2.2021

Prijava koju je Koldžo podnio Uredu za borbu protiv korupcije KS. Avaz

Nakon što je to jučer uradio njegov stranački kolega i bivši načelnik Općine Centrar Nedžad Ajnadžić, danas se saopćenjem za javnost ogalasio i bivši načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo. Kako je naveo, moralana obaveza i dužnost mu je da pojasni građanima zašto je sakrio određenu pokretnu i nepokretnu imovinu.

Nepokretna imovina

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Na funkciji načelnika Općine Novo Sarajevo bio sam od 2006. do 2020. godine. Svoj posao obavljao sam časno i pošteno, u skladu sa svim zakonima i propisima.

Koldžina prijava Uredu za borbu protiv korupcije KS. Avaz

Svoju pokretnu i nepokretnu imovinu prijavljivao sam prilikom svake kandidature za poziciju načelnika, a potom i Uredu za borbu protiv korupcije nakon njegovog osnivanja. Istina je da sam napravio propust pri prijavi imovine samo iz razloga što je navedeno da se ne prijavljuje imovina u vrijednosti manjoj od 5.000 KM te samim time nisam naveo da posjedujem skuter čija je vrijednost na dan kupovine bila 3.200 KM te dionice čija je vrijednost na dan kupovine bila 15.150 KM, a čija je sadašnja procijenjena vrijednost 300 KM privatizacijskog fonda "Bonus".

Također, u prekršajnom nalogu stoji da nisam prijavio ni polovinu stana koji posjeduje moja kćerka, a koji je dobila kao vjenčani poklon od svekra te je uknjižen 1/2. Želim naglasiti da nije riječ o namjernom propustu već o nedostatku informacija u datom trenutku.


Završetak mandata

U dokumentaciji koju sam predao Uredu za korupciju Kantona Sarajevo nakon završetka mandata, 14.01.2021. godine, i prilažem je uz ovaj dopis, vidljivo je da sam prijavio sve ono za šta sam već ranije iz neznanja počinio prekršaj i platio kaznu za isti u iznosu od 1.000 KM.

Medijski natpisi da posjedujem novac na inozemnim računima nisu tačni te su predmet političkih igara i spina čiji dio ne želim da budem. Za kraj, želim naglasati da podržavam rad Ureda za borbu protiv korupcije KS kao i svih pravosudnih organa i uvjeren sam da će njihov rad doprinijeti boljem sutra za sve nas.


Vezane vijesti
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.