KANTON SARAJEVO

Inspektori KUIP-a i policija zajedno na terenu za novogodišnje praznike

Dopušten je organizovani doček Nove godine u zatvorenim prostorima ugostiteljskih objekata

Sastanak održan u Upravi policije KS. Avaz

Piše: A. Na.

29.12.2021

Povodom nastupajućih praznika u Upravi policije MUP KS održan je radni sastanak na kojem su razmijenjeni operativni podaci, dogovoreni detalji i usuglašen plan rada inspekcijskih i policijskih organa u novogodišnjoj noći, kao i 1.i 2.januara 2022.godine, a u vezi sa provođenjem i poštivanjem naredbi i mjera Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva i Zaključka Vlade KS.

Prisutni su bili direktor KUIP-a Fahir Halilović, glavna inspektorica Inspektorata sanitarne, zdravstvene, farmaceutske i inspekcije za hranu Amela Babić i sanitarna inspektorica Albina Čelik , a i ispred MUP-KS načelnik Sektora uniformisane policije MUP-a KS Džafer Hrvat, načelnik Sektora za policijsku podršku Muhamed Hasanović i saradnici Jasmin Sipović, Asmedin Osmanović i Samer Hodžić.



Poštivanje mjera

- Prema važećom Zaključku Vlade KS od 9.12.2021. godine dopušten je organizovani doček Nove godine u zatvorenim prostorima ugostiteljskih objekata, uz poštivanje razmaka između gostiju, zatim uz negativan antigenski test ili PCR test ne stariji od 48 sati, potvrda o prebolovanom COVID-19, ne starija od 6 mjeseci ili potvrda o izvršenoj vakcinaciji - kazao je Halilović. 

U novogodišnjoj noći i prva dva dana 2022.godine na području cijelog KS kantonalni sanitarni inspektori će uz asistenciju policijskih službenika MUP-a KS vršiti pojačani inspekcijski nadzor nad primjenom naprijed donesenih mjera, za čije provođenje je odgovoran organizator.




Zaštita zdravlja

Predstavnici obje institucije su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom koja je posebno intenzivirana od marta prošle godine u uslovima izazvanim pojavom epidemijom koronavirusa, te iskazali opredjeljenje da u interesu zaštite zdravlja građana, ali i poštivanja propisanih naredbi i mjera, takva saradnja bude nastavljena i u predstojećem periodu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.