SARAJEVO

Ovo su reference novog direktora Skenderije

Damir Petrinić imenovan je za v.d. direktora na prijedlog Naše stranke nakon što je smijenjen Amer Kapo

Damir Petrinić. Agencije

Piše: E. Ma.

6.1.2022

Amer Kapo smijenjen je s mjesta direktora KJP Skenderija, a na njegovo mjesto imenovan je Damir Petrinić na prijedlog Naše stranke.

Nakon što je zastupao Nestle više od šest godina, nastavio je svoj menadžerski razvoj sarađujući s FMCG kompanijama, kao što su Kraft Food i Unilever. Petrinić je od 2007. do 2018. godine bio direktor ROEFIX-a za bosanskohercegovačko i crnogorsko tržište.

Nakon toga radio je za PCG, savjetodavnu kompaniju sa fokusom na provođenje efikasnih poslovnih modela i optimiziranja poslovnih procesa. On je vodio projekt strateškog repozicioniranja Američke privredne komore u Bosni i Hercegovine, obavljajući funkciju generalnog sekretara.

Kao biznis konsultant, u svojoj karijeri radio je na poslovima strateškog planiranja, optimiziranju poslovnih procesa koji vode profitabilnom rastu, analizi troškova i profitabilnosti na svim organizacionim nivoima, kao i upravljanju kriznim procesima.

Petrinić je diplomirani je ekonomista koji je stekao diplomu na Univerzitetu u Sarajevu. Aktivno govori engleski i njemački jezik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.