ZABILJEŽENO JUČER

Sarajevo: Grom udario u drvo, nasreću niko nije stradao

Na poziv CZ Općine Centar odmah je reagirala ekipe preduzeća "Park"

Ekipe "Parka" bile ne terenu. Preduzeće "Park"

Piše: A. Na.

8.2.2022

Grom koji je tokom jučerašnjeg nevremena udario u stablo smrče u blizini zgrada u ulici Nusreta Nišića Dede, izazvao je strah i pometnju među stanarima. Na poziv CZ Općine Centar odmah je reagirala ekipe preduzeća "Park" koja je izašla na teren i uklonila oštećeno drvo koje je predstavljalo opasnost za posjetioce.

- Naime, nakon udara groma i vjetra polomljeno je visoko stablo smrče, međutim, cijela krošnja zadržala se u krošnjama okolnih stabala i time predstavljala još veću opasnost - kazala je Aldijana Hamza, portaprol ovog preduzeća.


Drvo predstavljalo opasnost. Preduzeće "Park"

Frekventna saobraćajnica

Kako ističe, prije sniježnih padavina još jedno stablo sanirano je i uklonjeno, te više ne predstavlja opasnost za stanovnike ulice Vogošćanskih odreda u naselju Vogošća. Staro i oboljelo drvo nalazilo se u blizini stambenih objekata i vrlo frekventne saobraćajnice.


Hamza: Treba biti oprezan. Avaz

Podnošenje zahtjeva

- S obzirom na promjenjive vremenske prilike u ovo doba godine preduzeće "Park" apelira na građane da u slučaju vremenskih nepogoda reduciraju i s oprezom se kreću u blizini visokih i starijih stabala, kao i da vode računa o mjestima gdje parkiraju automobile. Ujedno još jednom upućujemo pojašnjenje u slučaju da smatraju da neko stablo predstavlja opasnost kao u ova dva slučaja građani zahtjev za sječu ili orezivanje stabla upućuju nadležnoj općinskoj službi lično ili putem MZ - ističe Hamza. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.