ODRŽAN SKUP

U Sarajevu obilježen Međunarodni dan Roma

Samo zajedničkim snagama uz veliku želju, empatiju i toleranciju, te napornim radom i međusobnim poštovanjem i saradnjom možemo izgraditi bolje uslove svakodnevnog života za sve građane našeg Sarajeva, kazala je Karić

A. O.

8.4.2022

Sa današnjeg susreta - Avaz
Gradonačelnica Benjamina Karić se obratila - Avaz
Međunarodni dan Roma - Avaz
Benjamina Karić u Sarajevu - Avaz
Gradonačelnica Karić - Avaz

Povodom Međunarodnog dana Roma u Sarajevu je održan skup prilikom čega je prezentiran Program na Trgu Bosne i Hercegovine.

Uz iskrene čestitke, gradonačelnica Benjamina Karić je u svom obraćanju istakla da je njihov cilj bio i jeste da učine sve da se građani Sarajeva, pa tako i pripadnici romske nacionalne manjine, osjećaju jednakim, poželjnim i poštovanim u cijelom društvu.

Poboljšanje statusa i položaja

- Samo zajedničkim snagama uz veliku želju, empatiju i toleranciju, te napornim radom i međusobnim poštovanjem i saradnjom možemo izgraditi bolje uslove svakodnevnog života za sve građane našeg Sarajeva, a time i prosperitetniju za sve nas u BiH - istakla je Karić.

Gradonačelnica je istakla da Grad Sarajevo, kao institucija vlasti, nastoji kontinuirano doprinositi poboljšanju statusa i položaja romske populacije, kako planiranjem sredstava u Budžetu, tako i putem apliciranja na lokalne i međunarodne fondove.

Bliži potrebama

Zahvalila je na angažmanu Dervi Sejdiću, članu Gradskog savjeta, čijim su zalaganjem, kako je istakla Karić, bliži potrebama, načinu života i kulturi romske zajednice u gradu.

Nakon obraćanja, upriličeno je otvaranje izložbe fotografija pod nazivom „Na marginama“ u organizaciji Centra za postkonfliktna istraživanja i Misije OSCE-a u BiH.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.