OŠTRA OSUDA

Nepoznati vandali ponovo uništavali Aleju ambasadora

Ovakvo ponašanje je necivilizovano i radi se o najobičnijem divljaštvu i destrukciji

Piše: E. Ma.

11.12.2022

Aleja ambasadora na meti vandala - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Još uvijek nepoznati vandali ponovo su nanijeli štetu Aleji ambasadora u Sarajevu.

Općina Stari Grad Sarajevo oštro je osudila ponovnu devastaciju Aleje ambasadora i pozvala nadležne da konačno nađu rješenje i adekvatno sankcioniraju vandale koji po ko zna koji put uništavaju ovo popularno šetalište nadomak Baščaršije. 

Vandali su ovaj put polomili i uništili šadrvan, drveni sto je bačen u rijeku, polomljen je saobraćajni znak i nekoliko mladih sadnica lipe.

- Ovakvo ponašanje je necivilizovano i radi se o najobičnijem divljaštvu i destrukciji. Iako je Općina godinama unazad upozoravala na ove pojave i pozivala nadležne da otkriju počinioce i zaustave devastaciju, nikada nismo dobili povratnu informaciju da li su krivci otkriveni i odgovarali za svoja nedjela. Stoga, Općina Stari Grad još jednom poziva Prvu PU-PS Stari Grad na pojačan angažman kako bi se ove pojave zaustavile, zaštitila imovina i pružila sigurnost građanima koji posjećuju Aleju ambasadora - saopćeno je iz ove općine. 

U prethodnim godinama Općina Stari Grad je omogućila uvođenje rasvjete na kompletnoj dionici od Bentbaše do Kozije ćuprije upravo kako bi se poboljšala sigurnost, a područje je pokriveno i video-nadzorom, te identificiranje počinilaca ne bi trebao biti problem.

Također, Općina Stari Grad pozvala je i na veći angažman i uključenost i Javnu ustanovu za zaštićena prirodna područja Kantona Sarajevo koja upravlja Zaštićenim pejzažem Bentbaša.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.