SVEČANOSTI

Uručen certifikat vodećoj zdravstvenoj ustanovi u BiH

Ministar zdravstva TK Bahrudin Hadžiefendić ističe zadovoljstvo što je UKC Tuzla prvi klinički centar koji je dobio AKAZ-ovu akreditaciju

S današnje dodjele certifikata u Tuzli. A. Bajrić

Piše: E.Sk

4.12.2018

Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu FBiH (AKAZ) dodijelila je certifikat Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla, čime je i okončan proces akreditacije ove ustanove. Ujedno, UKC Tuzla je prvi klinički centar u FBiH koji je dobio akreditaciju koja u praksi znači poboljšanje kvalitete usluga za pacijente. 

- Mi smo akreditirali do sada najveću ustanovu u FBiH i ovo je uspjeh kako agencije tako i UKC-a Tuzla. Pacijenti trebaju da ocijene i agenciju i UKC Tuzla i tek tada ćemo znati jesmo li uradili dobar posao. U četverogodišnjem periodu trajanja akreditacije mi ćemo imati nenajavljene posjete UKC-u Tuzla da bismo utvrdili poštuju li se dostignuti parametri - kaže doc. dr. Ahmed Novo, direktor AKAZ-a. 

Upravni odbor i menadžment UKC-a Tuzla imali su hrabrosti da se prvi upuste u dobrovoljni proces akreditiranja koji je na koncu uspješno okončan.

- Ovo je rezultat jednog predanog rada od osnivanja UKC-a Tuzla do danas. Ovo je značajan dan za nas i za naše pacijente jer je ovo kruna našeg dosadašnjeg rada. Nismo se trudili da budemo bolji od drugih, već smo se trudili da budemo bolji od sebe samih iz proteklog perioda - kaže doc. dr. Nešad Hotić, direktor UKC-a Tuzla.

Ministar zdravstva TK Bahrudin Hadžiefendić ističe zadovoljstvo što je UKC Tuzla prvi klinički centar koji je dobio AKAZ-ovu akreditaciju.

- Ovim je odbranjen epitet najbolje zdravstvene ustanove u BiH. Ovo je motiv za sve nas da UKC Tuzla bude na još boljem nivou pružanja usluga - kaže Hadžiefendić.

UKC Tuzla je prvi od kliničkih centara u FBiH ušao u zahtjevan proces uvođenja sistema kvalitete. Nakon dobivanja izvještaja Komisija za akreditaciju je dodijelila UKC-u značajan certifikat.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.