PROJEKTI

Nova radna mjesta za 25 IT stručnjaka u Tuzli

Roberto Kutić, jedan od osnivača ove firme, kazao da Bosna nije prioritet kao tržište, već kao centar za inžinjere

Lejla Ilić Osmančević

18.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

FOTO: Lejla Ilić Osmančević

Dvadeset i pet biznis i IT stručnjaka iz Tuzle dobit će priliku da radi u jednoj od vodećih IT kompanija "Infobip", čiji je ured otvoren jučer u Tuzli

Nove mlade talentirane snage imat će priliku da razvijaju inovativna rješenja za vodeće svjetske kompanije poput Whats Appa, Ubera, i mnogih drugih. Kompanija "Infobip" je regionalna IT kompanija s globalnim uspjehom.

Emir Terzo već tri godine radi u "Infobipu" u Sarajevu na poziciji tim lidera. On ističe da "Infobip" uvijek ide korak dalje u odnosu na ostale po tome što se trude mijenjati sredinu u kojoj djeluju.

- Meni kao profesionalcu "Infobip" nudi nešto jedinstveno, imamo širok spektar odjela gdje se ljudi, bez obzira na studij koji su završili, mogu fokusirati na ono u čemu su najbolji. "Infobipovi" stručnjaci u Bosni i Hercegovini razvijaju nekoliko izuzetno bitnih projekata za kompaniju, kao što su Voice i USSD platforme - kazao je Terzo.

Roberto Kutić, jedan od osnivača "Infobipa", dodao je da Bosna nije prioritet kao tržište već kao centar za inžinjere, odnosno područje gdje se naš proizvod stvara, a nakon toga taj proizvod se plasira po cijelom svijetu.

"Infobip" je krenuo kao mala startup kompanija iz Vodnjana u Hrvatskoj. Danas ova kompanija zapošljava 1.400 ljudi, te kroz 61 ured posluje na šest kontinenata.

"Infobipov" ured u Sarajevu trenutno zapošljava više od 120 stručnjaka, a uz ova novootvorena mjesta u Tuzli, plan je da u Bosni i Hercegovi otvore još 80 radnih mjesta različitih zanimanja.

- Tuzla je oduvijek centar inžinjerstva, budući da je bila orijentirana ka energetici. Smatram da su IT telekomunikacije naša budućnost, otvaranjem novih radnih mjesta pružamo prilike za rast i razvoj u Bosni i Hercegovini - kazao je Dino Ibrahimović, direktor "Infobipa" u BIH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.