GRAČANICA EXPO

USAID i Grad Gračanica zajedno pozvali dijasporu da investira u BiH

Na skupu su učestvovali federalni ministar trgovine Amir Hasičević, kantonalni ministri Bećirović i Duraković, kao i brojni predstavnici privrednika

Helić: Projekat saradnje sa USAID-om je od strateškog značaja za Gračanicu. Facebook

N. Č.

20.9.2023

Danas je u Gračanici održan Gračanica Expo, u okviru kojeg je održan i Poslovni forum gračaničke dijaspore pod sloganom "Vaša Gračanica, Vaša poslovna destinacija".

Skup realizovan u partnerstvu sa Vladom Sjedinjenih Američkih Država putem USAID projekta "Diaspora Invest" otvorio je gradonačelnik Gračanice Nusret Helić.

- Projekat saradnje sa USAID-om je od strateškog značaja za Gračanicu i već prepoznajemo rezultate usmjerenog rada sa našom dijasporom. Gračanica je bila i ostala poželjna destinacija na biznis i razvoj - poručio je Helić.

Na skupu su učešće uzeli federalni ministar trgovine Amir Hasičević, kantonalni ministri Bećirović i Duraković, kao i brojni predstavnici privrednika na čelu sa Mirsadom Helićem iz Udruženja poslodavaca.

- Imali smo priliku saznati više o pozitivnim pričama investicija dijaspore, ali i perspektivama gračaničke dijaspore, te šta je urađeno na privlačenju i podršci dijaspori. Sutra će učesnici skupa imati priliku učestvovati na radionicama pristupa finansijama i ulaganju - poručuju organizatori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.